Foto: Publicitātes foto
Čičinadzes vadībā simfoniskais orķestris atskaņos 18.gadsimta lielāko dižgaru Volfganga Amadeja Mocarta un Ludviga van Bēthovena kompozīcijas. Kopā ar orķestri šoreiz muzicēs solisti vijolniece Lienīte Kostanda un altists Pēteris Trasuns.

Maestro Čičinadze ir viens no iemīļotākajiem mūziķiem Gruzijā - gan publikas, gan mūzikas kritiķu atzinību izpelnījies, pateicoties savai muzikalitātei, personīgajai harismai un prasmei jūtīgi un sirsnīgi sarunāties ar mūziķiem uz skatuves un mēģinājumu procesā.

Saradžišvili Tbilisi Valsts konservatorijas un Maskavas Gņesina Mūzikas koledžas klavieru nodaļas absolvents diriģenta karjeru sāka 1998.gadā, diriģējot starptautiskā Tbilisi operas festivāla gala koncertu. Starptautisku atzinību ieguva 2000.gadā, kļūstot par Tokijas starptautiskā diriģentu konkursa diplomandu.

No 2004.gada līdz 2010.gadam viņš bija Tbilisi Valsts operas un baleta teātra diriģents un mākslinieciskā vadītāja vietnieks. Viņa vadībā iestudētas, atjaunotas un izrādītas daudzas operas gan Tbilisi Valsts operā, gan konservatorijas operstudijā: Mocarta "Burvju flauta", Džuzepes Verdi "Aīda", Sergeja Rahmaņinova "Aleko", Gaetāno Doniceti "Dons Paskvāle", Mocarta "Dons Žuans", Verdi "Rigoletto", "Masku balle" u.c.

Koncertējis daudzviet Eiropā, kā arī Japānā. Sadarbojies ar tādiem orķestriem kā Amsterdamas Radio filharmoniskais orķestris, "Sinfonia Varsovia", "HetGalders" orķestris, Lietuvas Nacionālais filharmoniskais orķestris, Lietuvas Valsts kamerorķestris, Varšavas Valsts operas orķestris, Polijas Nacionālais jauniešu orķestris "SinfoniaIuventus", Vroclavas filharmonijas orķestris, Sanktpēterburgas Ermitāžas muzeja orķestris, Izmiras simfoniskais orķestris, "Sudwestfallen" simfoniskais orķestris, Nanjingas simfoniskais orķestris no Ķīnas, Azerbaidžānas Valsts simfoniskais orķestris, Sīrijas Nacionālais simfoniskais orķestris Damaskā u.c.

Biļetes un JVLMA simfoniskā orķestra sezonas noslēguma koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs, internetā vai stundu pirms koncerta norises vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!