Foto: Publicitātes foto

Vestienā, Kāla ezerā 17. augustā jau septīto reizi notiks pasākums "Ezera skaņas". Neparastais koncerts, ko klausītāji bauda laivās, sāksies jau pulksten 4.00 no rīta. Tam dots nosaukums "Ceļš sākas šonakt. Es dodos mainīties", jo tas tematiski pētīs zemūdens dzīles, pielīdzinot tās cilvēka zemapziņas plašumiem, portālu "Delfi" informē rīkotāji.

Netipiskā festivāla "Ezera skaņas" radīšanas nodoms nav komerciāls, tas tiek veidots kvalitatīvas mākslinieciskās idejas un brīvas radošās izpausmes nodrošināšanai un iedvesmošanai. "Ikvasaras maģiskākā nakts ir izteikti draudzīga dabai, tā sniedz nepieciešamo miera un harmonijas devu mūsdienu vienmēr steidzīgajam cilvēkam, tā atraisa un saliedē," stāsta pasākuma organizatori.

"Diemžēl pasākums notiek vien reizi gadā, tādēļ tam piemīt mirklīgs raksturs. Sajūtas un atbrīvošanās līmenis, kas pārņem personu, atgādina sapni, kurā apmeklētāji kustas nojaušamā virzienā, orientējoties tikai pēc skaņas un savas izvēles," skaidro pasākuma veidotāji.

"Muzikālais pasākums "Ezera skaņas" tradicionāli sākas vēl pirms saullēkta. Šajā tumsas pavadījumā par festivāla norisi liecina vien laivas stiepjošs cilvēku pūlis, kas tiecas nokļūt ezerā. Muzikālā notikuma miglas apņemto skatuvi un atrast "īsto ceļu" iespējams vieglāk, kad ezera vidū parādās pirmie gaismas objekti un pirmās skaņas. Muzikālais baudījums pieaug līdz ar gaismu un piedzīvo kulmināciju, saulei uzlecot," tā koncerta norisi apraksta tā rīkotāji.

Biļetes uz festivālu pieejamas tiešsaistē www.eKase.lv. Organizatori atgādina, ka ieejas biļetē nav iekļauta laivas noma. "Ezera skaņas" piedāvā laivu rezervāciju katrā Kāla ezera ostā un to var iegādāties kā papildu biļeti. Laivas nomas cenā ir iekļautas arī drošības vestes. Ieeja pasākuma ostās tiek organizēta jau 16. augustā no plkst. 20.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!