Foto: Publicitātes foto

Nākamās nedēļas ceturtdienā – 19. maijā – ar apvienību "Starmetis" un "Satellites LV" uzstāšanos Kalnciema kvartāls atklās brīvdabas koncertsezonu.

Vakara pirmajā daļā uzstāsies Cēsu apvienību "Starmetis", ko var pieskaitīt lo-fi pseidožanram. Par grupas sākumu uzskatāms 2009. gads, kopš kura internetā ir publiskoti gan vairāku dziesmu apkopojumi jeb pašu izdoti EP/albumi, gan nospēlēti lielāki un mazāki koncerti.

Laika gaitā mazliet mainījies grupas sastāvs, taču kodols palicis tas pats. Grupas sastāvs: Andris Tereško (vokāls/ģitāra), Ilze Tereško (bass), Līga Krieviņa (sintezators) un Kārlis Zagorskis (bungas/sampler).

Pēc nosacīta klusuma perioda, kura laikā katrs no mūziķiem bija pievērsies saviem projektiem, "satelīti" aprīlī laiduši klajā pavisam jaunu dziesmu ar filozofisko nosaukumu "Bukovskis zinātu...", kas ir pirmais vēstnesis no gada beigās gaidāmā jaunā pilnmetrāžas studijas albuma. "Par cilvēku un valsti - par to ir šī dziesma," preses relīzē raksta grupas mūziķi.

Jaunais muzikālais materiāls no iepriekšējā atšķirsies ar to, ka grupa nolēmusi atteikties no elektriskās ģitāras asajām skaņām, priekšroku dodot siltākam, akustiskākam skanējumam.

"Satellites LV" sastāvs: Jānis Žilde (galvenais vokāls, ģitāra), Edgars Žilde (vokāls, ģitāra, taustiņi, elektronika), Toms Ostrovskis (bass), Mareks Ameriks (bungas, perkusijas), Ervings Znotiņš (taustiņi).

Kalnciema kvartālā brīvdabas koncerti notiks katru ceturtdienu līdz pat septembra sākumam. Programmu veidos gan pašmāju mūziķu jaunās un jau leģendārās apvienības, gan ārvalstu grupas, sola organizatori.

Pasākuma norises laiks no plkst 19 līdz 23. Ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!