Foto: DELFI

Šodien plkst.17 Aknīstē sāksies alternatīvais kamermūzikas festivāls "Sansusī", kas turpināsies līdz svētdienai, informēja pasākuma rīkotāji.

Lai gan klātienē festivālu varēs baudīt ierobežots skaits cilvēku, organizatori nodrošinās iespēju kļūt par "Sansusī" apmeklētājiem attālināti neierobežotam cilvēku skaitam no jebkuras vietas, kur ir interneta pieslēgums. Trīs dienu garumā mājaslapā sansusi.lv varēs baudīt festivāla programmu savās viedierīcēs, iegādājoties tiešraides pieejas kodu.

Lai pēc iespējas vairāk iejustos "Sansusī" atmosfērā, bez mākslinieciskās programmas tiešraidēm attālināti varēs iesaistīties arī ģimenes spēlē, baudīt Susējas meža ainavas, kā arī vērot starptautiskas mākslinieku grupas "Membra" multimediālu programmu, kas sagatavota tieši festivāla digitālajai videi.

Šogad "Sansusī" programma balstīsies vairāk muzikālajos notikumos. Tā būs baudāma trīs dažādos digitālās pārraides veidos - tradicionāli filmētas tiešraides, ar virtuālās realitātes elementiem papildinātas tiešraides un interaktīvi iekļaujošie notikumi.

"Zināms, ka latvieši māk organizēt dārza ballītes, cilvēku ar organizēšanas iemaņām un izdomu Latvijā netrūkst - cik daudz lielisku stāstu no apkārtējiem dzirdēts par episkām svinībām savos pagalmos. Tad nu rosinām ikvienu, kas vēlas iegūt citādāku festivāla baudīšanas pieredzi, veidot pašiem savas mazās festivāla vēstniecības dārzos, pagalmos, garāžās, viesistabās vai bēniņos ar tematisko nosaukumu "Sansusī"," komentēja festivāla dibinātājs Armands Siliņš, piebilstot, ka rīkotājus ļoti interesē, kas no tā visa sanāks, tāpēc skatītāji aicināti dalīties ar saviem radošajiem risinājumiem sociālajās platformās, lietojot tēmturi "#festivalsSansusi".

"Sansusī" viesus festivāla teritorijā Aknīstē sāks uzņemt šodien no plkst.17, kad sāksies arī tiešraides prelūdija.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!