Foto: Vida Press
Šajās dienās aprit tieši 40 gadu kopš britu dziedātāja Eltona Džona turnejas Padomju Savienībā. Ar astoņiem koncertiem 1979. gada pavasarī viņš bija viens no pirmajiem rietumvalstu popmūziķiem, kuriem bija iespēja uzstāties aiz dzelzs priekškara.

Eltona Džona koncerti Maskavā un Ļeņingradā notika no 1979. gada 21. līdz 28. maijam. Protams, turnejai bija politiska nozīme – Aukstā kara laikā tas bija komunistu vadītās PSRS diplomātisks gājiens – izrādīt toleranci Rietumu popkultūrai un veicināt valsts pozitīvo tēlu pirms Maskavas olimpiskajām spēlēm 1980. gadā. Uz Padomju Savienību 70. gadu beigās koncertēt devās arī Klifs Ričards un grupa "Boney M".

Līdz ar Eltona Džona koncertiem Vissavienības skaņu plašu ražotājs "Melodija" Padomju Savienībā izdeva dziedātāja 1978. gada albumu "A Single Man", kas ir vēsturiski pirmais Rietumu popmūzikas albums, kas oficiāli izdots PSRS.

Eltons Džons un viņa komanda ieradās Maskavā ar lidmašīnu 1979. gada 20. maijā, tad no lidostas ar vilcienu devās uz staciju "Belarusskaja". Maskavā bija paredzēta preses konference, bet vakarā jau ātrvilciens uz Ļeņingradu. Pirmie četri koncerti no 21. līdz 24. maijam bija paredzēti tur – koncertzālē "Oktjabrskij", savukārt turnejas otrā daļa – koncerti no 25. līdz 28. maijam – Maskavā, koncertzālē "Rossija".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!