Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 22. augustā, Liepājā, mākslas forumā "Atklāj savu dzintaru!" vēl neredzētā norises vietā – Karostas manēžā - izskanēs jau leģendārais Liepājas teātra mūzikls "Pūt, vējiņi!".

Gaidot koncertzāles "Lielais Dzintars" ēkas atvēršanu publikai ar divu mēnešu garu atklāšanas programmu rudenī, kā tās uvertīra jau augustā ir tapis mākslas forums "Atklāj savu dzintaru!".

Kā skaidro SIA "Lielais Dzintars" valdes locekle Baiba Bože, "Atklāj savu dzintaru!" ir pasākumu kopums, kas iezīmē topošās koncertzāles programmas žanrisko daudzveidību, vienlaikus liepājniekiem un pilsētas viesiem piedāvājot plašu kultūras pasākumu piedāvājumu jau vasarā.

"Atklāj savu dzintaru!" – tas ir džezs, kamermūzika, simforoks, modernais balets, laikmetīgā māksla un šonedēļ arī brīvdabas teātris – viena no pēdējo gadu spožākajām latviešu teātra muzikliem, daudzkārt godalgotā izrāde "Pūt, vējiņi!".

"Ir trīs lietas, kas "Pūt, vējiņi!" padara par maģiju. Tā plūst no Kārļa Lāča mūzikas, kas ir izrādes pamatu pamats, dvēsele. Tā ir Mārtiņa Vilkārša scenogrāfija, ko es atļaušos nosaukt par izrādes intelektu. Un izrādes dzīvā miesa, kurā saplūst dvēsele, prāts, gars – aktieri, pilnīgi visi, līdz pēdējam puisim vai meitai, neatkarīgi no tā, vai viņu tajā brīdī apspīd prožektors vai aizsedz laipa," tā teātra zinātniece Edīte Tišheizere.

Foruma apmeklētājiem to šonedēļ būs iespēja baudīt pavisam jaunos apstākļos – brīvā dabā Karostas manēžā. Kā sola "Atklāj savu dzintaru!" veidotāji - tas būs piedzīvojums, kas sniegs jaunas emocijas ne vien tiem, kas izrādi redzēs pirmo reizi, bet arī tiem, kas to skatīsies atkārtoti.

K. Lāča, J. Elsberga un E. Mamajas veidotais mūzikls radīts pēc Raiņa lugas un latviešu tautasdziesmu motīviem. Režisors: Dž. Dž. Džilindžers. Lomās: Aija Andrejeva, Edgars Pujāts, Agnese Jēkabsone, Kaspars Kārkliņš, Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Signe Ruicēna, Anda Albuže, Sigita Jevgļevska.

Jaunās Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" veidotais mākslas forums "Atklāj savu dzintaru!" norisinās Liepājā no 6. līdz 29.augustam. Pilna pasākumu programma un biļetes ir pieejamas šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!