Maija mēnesī daudzu Latvijas mūzikas cienītāju "maģīšus" papildina vairāki pašmāju mūziķu ieraksti. Viens no tiem drīzumā gaidāmais grupas "Satellites LV" veikums – albums "Pagrīdē". Tāpēc "Delfi maģīša" vasaras sezonu atklāj mūziķis un mākslinieks, grupas "Satellites LV" dalībnieks Edgars Žilde.

Viņš savu iecienītāko ierakstu listē iekļāvis gan dziesmu, par kuru, iespējams, viņu nolād kaimiņi, gan savu līdzi svilpojamo melodiju, gan meiteni, kura savaldzina sekundēs.

No albuma "Pagrīdē" radiostacijās jau izskanējuši singli "Blanka, augstāk! (Jauns rekords)" un "Vai tu domā?", kā arī aktuālais albuma titulskaņdarbs "Pagrīdē". Iepriekšejie divi grupas ieraksti "Vadu" un "Bezvadu" izdoti 2009. gadā.

Izvēlēto dziesmu secībai nav nozīmes.

The Shins 'It's Only Life'

Varētu Top 10 likt visu "The Shins" albumu, bet ja reiz vienu, tad vienu. Iespējams, kaimiņi mani nolād tieši šīs dziesmas dēļ.

Kathleen Edwards 'For the Record'

Esmu dzirdējis komentāru, kā albums "Voyageur" ir domāts nelaimīgām mājsaimniecēm. Man patīk. Kaut kas no Cass McCombs un pat vecā labā Neil Young.

Chairlift 'Amanaemonesia'

Esmu tā noguris no sintētiskās mūsdienu mūzikas. Tas viss ir tik 2006. Vismaz man. Bet, neskatoties uz visu, šī melodija iesēžas.

Tramplīni 'Plāksteri'

"Tramplīnu" ģitāras vienmēr skan labi. Arī manās mājās.

Lambchop 'Mr. Met'

Vēl viens albums, kuru var griezt un griezt uz riņķi. Atceros viņus jau no "Nixon" laikiem. Arī šoreiz teksti ir iedziļināšanās vērti.

Frankie Rose 'Know Me'

Pirms pāris dienām pieķēru sevi svilpojam tieši šo melodiju. Kaut kas starp "The Smiths" un "The Cure". Patīk arī dziesmas video versija, kas sasaucās ar mūsu "Pagrīdē".

Beth Ditto 'I Wrote The Book'

Nezinu vai tas ir karstais laiks vai garie vasaras izbraucieni ar auto, šī dziesma ir atpakaļ manā uzmanības centrā.

Grimes 'Oblivion'

Meitene, kas savaldzina sekundēs.

CSS 'Hits Me Like A Rock'

Mans tālruņa zvans nu jau gandrīz veselu gadu.

Cults 'You Know What I Mean'

Ja es būtu vidusskolnieks, savu noskatīto meiteni uz deju lūgtu tieši šīs dziesmas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!