Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Austrāliešu aktrise un producente Keita Blanšeta būs 2020. gada Venēcijas kinofestivāla žūrijas prezidente, raksta ārvalstu mediji.

77. Starptautiskais Venēcijas kinofestivāls šogad notiks no 2. līdz 12. septembrim.

"Ik gadu es īpaši gaidu Venēcijas kinofestivāla konkursa programmas izvēli un ik gadu tā ir pārsteidzoša un atšķirīga. Venēcijas kinofestivālā valda īpaša atmosfēra – tajā tiek svinēts kino – provokatīvs un iedvesmojošs medijs visās iespējamās formās. Tā ir privilēģija un gods būt šā gada žūrijas prezidentei," sacīja Blanšeta.

"Keita Blanšeta ir mūsdienu kino ikona, kurai pēdējo 20 gadu laikā uzmanību izrādījuši dižākie režisori. Viņu apjūsmo dažādi kinoskatītāji. Viņas iesaiste mākslas un humānajās jomās, vides aizsardzības aktivitātes, sieviešu emancipācijas jautājumu aizstāvēšana kino industrijā, Blanšetu padara iedvesmojošu personību sabiedrībai kopumā," sacīja Venēcijas kinofestivāla direktors Alberto Barbera.
Keita Blanšeta ir viena no godalgotākajām un talantīgākajām mūsdienu kino aktrisēm. Viņa saņēmusi divas "Oskara" balvas, trīs "Zelta globusus" un trīs BAFTA balvas, kā arī citas godalgas.

2018. gadā Blašeta vadīja Kannu kinofestivāla žūriju, aktualizējot jautājumu par dzimumu līdztiesību kino industrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!