Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu dziedātāja Keitija Perija otrdien koncertā Taibei ietērpusies Taivānas karogā un rotājusies ar saulespuķēm - pagājušā gada pret Ķīnu vērsto protestu simbolu.

Perija uznāca uz skatuves zelta kleitā ar saulespuķēm, bet uz pleciem bija uzlikusi karogu, ko viņai esot iedevis klausītājs.

"Viņa ir lieliska. Viņa valkāja karogu, ko daudzas taivāniešu slavenības pat neatļaujas darīt," sociālajos tīklos rakstīja kāda fane.

"Viņas uznāciens aizskāra jutīgu vietu abu valstu attiecībās," uzsvēra laikraksts "Apple Daily". "Daudzi ķīniešu fani ir noraizējušies, ka viņu varētu neielaist valstī. Viņi aicināja citus fanus nepublicēt fotogrāfijas sociālajā tīklā "Weibo"."

Koncerta rīkotāji paziņojuši, ka tērpa izvēle neesot bijusi ar politisku zemtekstu. "Mēs neiedevām Keitijai Perijai karogu. Kleita ar saulespuķēm ir starp viņas pastāvīgajiem turnejas tērpiem," norādīja rīkotāji.

30 gadus vecā dziedātāja kleitā uzstājusies arī citās valstīs.

1949.gadā, kad Ķīnas Republikas valdība zaudēja komunistiem pilsoņkarā un aizbēga uz Taivānas salu, "de facto" radās divas ķīniešu valstis.

Komunistiskā Ķīna nosauca sevi par Ķīnas Tautas Republiku, bet ķīniešu nacionālistu valdība Taivānā turpināja dēvēt sevi par Ķīnas Republiku.

Ķīna joprojām uzskata Taivānu par daļu no savas teritorijas un pasludinājusi par mērķi atgūt zaudēto salu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!