Foto: Publicitātes foto
Izdevniecība "Musica Baltica" laidusi klajā džeza dziedātājas un pedagoģes Ingas Bērziņas albumu "Sievietes sapņi", kurā apkopotas deviņas kompozīcijas ar dzejnieces Daces Micānes–Zālītes vārdiem.

Īpaši niansētu skanējumu albumam piešķir somu pianista, komponista un aranžētāja Tuomo Uusitālo dalība projektā, kas no jaunās paaudzes pianista skatupunkta vēro un papildina latviešu valodā radītā muzikālā materiāla krāsu gammu. Ieraksts veikts Latvijas Radio 1. studijā.

Inga Bērziņa ir džeza vokāliste, Docente Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kā arī džeza vokālais pedagogs Rīgas Doma kora skolā. 1991. gadā absolvējusi džeza nodaļu Gņesina vārdā nosauktajā mūzikas pedagoģijas akadēmijā Maskavā. Mācījusies pie amerikāņu Grammy balvai nominētās džeza vokālistes Dženetas Losones, pilnveidojusies Ņujorkas Universitātē (New School University Jazz Department). Koncertējusi Baltijas valstīs, Somijā, Norvēģijā, Polijā, Vācijā, Austrijā, Spānijā un ASV. Albumi: "Wave" (2000) "4.30 AM" (2002) "Balādes" (2007) "Neizteiktie vārdi" (2013) "Sievietes sapņi" (2019).

Tuomo Uusitalo ir godalgots džeza pianists, komponists, aranžētājs un pedagogs. Dzimis Tamperē (Somijā), klavierspēli sācis apgūt sešu gadu vecumā. Kā pusaudzis spēlējis dažāda stila mūziku no klasikas līdz rokam un popmūzikai. Agri sapratis savu aizraušanos ar improvizāciju. Šobrīd pārsvarā darbojas Ņujorkā, turpinot savu darbību internacionālos džeza mūzikas projektos.

Dace Micāne–Zālīte ir dzejniece, publiciste, kultūrpētniece, režisore un scenāriste. Vairāk kā 15 muzikāli dramatisku izrāžu libretu autore un režisore Latvijā un ASV. Lielās mūzikas balvas laureāte, koncerta "Dzimuši Latvijai" scenārija autore.

Džeza dziedātājas un pedagoģes Ingas Bērziņas dziesmu cikla "Sievietes sapņi" albuma prezentācija notiks 2019. gada 7. novembrī pulksten 18.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Ērģeļu zālē. Ieeja pasākumā bez maksas.

No 2019. gada 7. novembra albums būs pieejams lielākajos digitālās straumēšanas servisos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!