Foto: Reinis Hofmanis

Maija sākumā Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" nāk klajā ar savu jaunāko studijas ierakstu – Antonio Vivaldi koncertciklu "Gadalaiki". Ieraksta tapšanā piedalījusies pasaulslavenā latviešu vijolniece Vineta Sareika, bet ierakstu producējis orķestra mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē, portālu "Delfi" informē orķestra pārstāvji.

Par vienu no baroka mūzikas spožākajām pērlēm dēvētais vijolkoncertu cikls pasaules mūzikas vēsturē ieguvis teju kanonisku nozīmi, un kopš 20. gadsimta vidus, kad Vivaldi šedevrs no aizmirstības atkal atgriezās pie saviem klausītājiem, piedzīvojis daudzus ieskaņojumus. Šiem ierakstiem tagad piepulcējies arī "Sinfonietta Rīga" un Vinetas Sareikas koncertcikla muzikālais lasījums. Ikkatrs "Gadalaiku" ieraksts joprojām ir liels notikums, apliecinot orķestra un solista profesionālo briedumu un izcilo virtuozitāti.

Saviem klausītājiem "Sinfonietta Rīga" jauno CD dāvā savas 10. jubilejas sezonas noslēgumā, kas aizvadīta ar vērā ņemamiem panākumiem un daudzām spožām koncertprogrammām. Saņemta arī atzinību – par izcilu muzikālo sniegumu 2015. gadā orķestris jau trešo reizi savā pastāvēšanas vēsturē saņēmis "Lielo mūzikas balvu". Vivaldi "Gadalaiku" ieraksts tapis 2015. gada jūlijā Rīgas Reformātu baznīcā un līdztekus plaši pazīstamajam vijolkoncertu ciklam, ieskaņotas arī trīs baroka lielmeistara sonātes.

Diska prezentācijas pasākumu ietvaros "Sinfonietta Rīga" sniegs četrus koncertus Latvijas koncertzālēs – 6. maijā Ventspils teātra namā "Jūras vārti", 7. maijā Dzintaru koncertzālē, Jūrmalā, 13. maijā Latgales vēstniecībā "Gors", bet 14. maijā Cēsu koncertzālē.

Raksturojot Vivaldi ieraksta aktualitāti Sinfonietta Rīga mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē saka: "Uzskatu, ka ir nepieciešams ierakstīt to repertuāru, kas orķestrim svarīgs un kas ir patiesi izdevies. "Sinfonietta Rīga" mūziķiem un solistei ir daudz jaunu ideju par Vivaldi "Gadalaikiem", kurās ar prieku dalīsimies ar klausītājiem. Kopā ar Vinetu esam izpildījuši šo skaņdarbu jau vairākas reizes, arī atskaņojām to ārzemēs, un vienmēr bija sajūta, ka ir vērts to iemūžināt ierakstā kā daudzveidīgu muzikālu ideju savienojumu un sintēzi".

Foto: "My Little Studio"

Svarīgi pieminēt, ka Vineta Sareika par "Gadalaiku" interpretāciju jau 2010. gadā ieguvusi Latvijas "Lielo mūzikas balvu".

Vivaldi "Gadalaiku" ierakstā piedalījušies "Sinfonietta Rīga" mūziķi, vijolniece un atskaņojuma vadītāja Vineta Sareika, čelliste Guna Šnē un igauņu klavesīnists Reinuts Teps.

Mūzikas un grāmatu veikalos CD nonāks 6. maijā un tas būs pieejams arī VSIA "Latvijas koncerti" rīkoto koncertu norises vietās.

Foto: Publicitātes foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!