Foto: Publicitātes foto

Šā gada decembra sākumā latviešu klasiskās mūzikas huligāni – grupa "Dagamba" – sniegs vairākus koncertus dažādās Krievijas pilsētās, portālam "Delfi" pavēstīja apvienības pārstāvie Liliana Ozoliņa.

Pavisam nesen novembra sākumā, noslēgusies grupas "Dagamba" vērienīgā Latvijas koncertturneja "Vivaldi Rocks", kuru apmeklēja vairāk nekā desmit tūkstoši cilvēku.

"Esam pateicīgi un gandarīti par aizvadītajiem koncertiem Latvijā. Mēs joprojām nespējam noticēt, ka Latvijas turneju apmeklēja tik daudz cilvēku. Tas bija kaut kas fantastisks, " atzīst grupas līderis Valters Pūce, piebilstot, ka "šobrīd esam ceļā uz Krieviju, lai jau decembra sākumā sniegtu vairākus koncertus dažādās tās pilsētās, kas ir nozīmīgs pagrieziena punkts mūsu dzīvēs, jo Krievijā ļoti strauji aug pieprasījums pēc mūsu koncertiem un ar nepacietību gaidām, kā uzņems mūsu jaunā albuma "Seasons" materiālu."

Decembra sākumā grupa "Dagamba" uzstāsies dažādās filharmonijas auditorijās. 2. decembrī – Krasnojarskā, 4. decembrī – Novosibirskā, 7. decembrī – Sirgutā, 9. decembrī – Sverdlovskā, 11. decembrī – Sarātovā un 13. decembrī – Jaroslavļā.

Klausītājiem būs iespēja baudīt to pašu programmu, ko tikko varēja dzirdēt Latvijā – "Vivaldi Rocks".

Starptautiskā grupa "Dagamba" izveidota 2011. gadā, tās sastāvā ir divi latviešu čellisti – Valters Pūce un Antons Trocjuks, lietuviešu pianists Dainis Tenis, irāņu perkusionists Hamidreza Rahbaralam un grupas jaunais dalībnieks – Artūrs Jermaks. Grupas mūzikā tiek apvienotas Austrumu un Rietumu mūzikas tradīcijas, kā arī radīts jauns, aizraujošs un spēcīgs skanējums, izmantojot netradicionālu instrumentu salikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!