Foto: Kitija Kalui
Kamermūzikas koncertu un sarunu cikla "Come Prima" programmā 20. oktobrī pulksten 19.30 izskanēs klavierkvarteta "Quadra" 10 gadu jubilejas koncerts "Slāpes pēc prieka".

Kvartetā muzicē četri jauni un azartiski mūziķi – vijolnieks Arvīds Zvagulis, altists Pēteris Trasuns, čellists Kārlis Klotiņš un pianists Rihards Plešanovs, kuri atskaņos Roberta Šūmaņa, Gustava Mālera, Tālivalža Ķeniņa, Imanta Zemzara, Andra Dzenīša, Oskara Herliņa, Gundegas Šmites un Alfrēda Vintera opusus. Koncertu vadīs muzikoloģe, Latvijas Radio 3 "Klasika" programmu vadītāja Liene Jakovļeva.

Klavierkvartets "Quadra" ir stabila vērtība Latvijas kamermūzikā. Kā vēsta koncerta rīkotāji, to veido jauni, bet Latvijā jau atzīti profesionāļi – kaislīgi, enerģiski un aizrautīgi, kuri neatlaidīgi tiecas sasniegt arvien jaunas virsotnes gan dzīvē, gan mūzikā. Ansambļa repertuārā ietilpst dažādu laikmetu latviešu komponistu mūzika, kā arī daudzi jauno komponistu darbi. Vairāku skaņražu darbi kvarteta izpildījumā piedzīvojuši pirmatskaņojumus, kā arī kvartets iemūžinājis skaņu celiņos daudzus latviešu komponistu opusus. "Quadra" ar lieliem panākumiem koncertējis daudzās Latvijas pilsētās, tai skaitā ir regulārs viesis Latviešu mūzikas svētkos Madonā. Ansamblis ir nominēts Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvai "Kilograms kultūras" 2016. gadā un Lielajai Mūzikas balvai 2019. gadā.

Kamermūzikas koncertu un sarunu cikls "Come Prima" piedāvā klausītājiem dažādu laikmetu un stilu kamermūziku īpašā mūzikas klausīšanās formātā – mājīgā gaisotnē, ar sarunām un muzicēšanu draugiem, vedinot atgriezties pie kamermuzicēšanas pirmsākuma. "Come prima" ir mūzikas termins itāļu valodā, kas nozīmē: kā iepriekš, kā sākumā. Pateicoties īpašajai atmosfērai un aizraujošam muzikologu stāstījumam, klausītājiem ir iespēja pietuvoties intīmajai kamermuzicēšanas mākslai, izbaudīt tās daudzveidīgās interpretācijas nianses, dažādu izpildītāju sastāvu sniegumu un tuvāk iepazīt pašu mākslinieku personības. Sadarbība ar Latvijas Radio 3 "Klasika" programmu vadītājiem un muzikologiem ir lielisks garants izzinošam un aizraujošam ceļojumam kamermūzikas pasaulē.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Ieeja pasākumā tikai ar sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!