Foto: Publicitātes attēls

Par godu valsts svētkiem studija "Lauska" piedāvā dziesmu "Piesaukšana" ar Ojāra Vācieša vārdiem, kuru ieskaņojusi pasaules mūzikas grupa "Vētras Saites" kopā ar dziedātāju Jāni Buķeli.

Grupa "Vētras Saites" ir instrumentālu mūziku spēlējoša apvienība, kas nereti eksperimentē ar dziesmu formu. Jāpiemin, ka dziesmā kopā ar Latvītes Cirses spēlēto koncertkokli, Ilonas Kudiņas flautu un Anša Kluča basģitāru, ritmu bītboksa manierē ir ieboksojis ģitārists Ģirts Pavēnis, kurš ir arī mūzikas autors. Savukārt latviešu roka dziedātājs Jānis Buķelis pilnā mērā paceļ Ojāra Vācieša liriku vēl nebijušā skanējumā.

Šī dziesma tiks iekļauta "Vētras Saišu" jaunajā mūzikas albumā – "Rīga paliek", kurš iznāks nākamā gada sākumā. Tajā instrumentāli skaņdarbi mīsies ar dziesmām, kuru iedziedāšanā piedalījušies dziedātāji Jānis Buķelis, Līva Dumpe, vokālais kvartets "Harmony 4 Riga" un paši grupas dalībnieki. Skaņu inženieris – Kaspars Bārbals.

Šis būs jau otrais grupas albums. Pirmais ar nosaukumu "Teātra krustojums" iznāca 2012. gadā un 2013. gadā tika izvirzīts Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas nominācijai "Labākā debija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!