Foto: Publicitātes foto
Šī gada 3. jūnijā pulksten 20 Talsos jau divpadsmito reizi norisināsies Raimonda Tigula brīvdabas koncerts "Tiguļkalns", kur komponists katru gadu augstākajā no deviņiem pilsētas pakalniem kopā aicina savus mūzikas draugus un domubiedrus, radot īpašu sajūtu vakaru ikvienam koncerta apmeklētājam.

Šogad Raimonds Tiguls un aktieris Kaspars Znotiņš kopīgā priekšnesumā pieminēs dzejnieku Imantu Ziedoni viņa 90. jubilejas reizē.

Tiguļkalnā viesosies Lielās Mūzikas balvas nominanti čelliste Inga Ozola, arfiste Ieva Šablovska un pianists Rihards Plešanovs. Viņu izpildījumā skanēs Raimonda Tigula jaundarbs "It's Time".

Ar solo programmu uzstāsies Tiguļkalna koncertu rezidējošie mūziķi - ģitārists Rihards Lībietis un basģitārists Roberts Rasa.

Stīgu orķestra izpildījumā varēs baudīt Raimonda Tigula komponēto mūziku Ināras Kolmanes filmai "Mātes piens", pēc Noras Ikstenas romāna motīviem.

Ceļā uz Dziesmu svētkiem skanēs arī Raimonda Tigula skaistākās kora dziesmas jauniešu kora "Kamēr…" , Renāra Kaupera un diriģenta Jurģa Cābuļa izpildījumā. Programmā būs iekļauti gan jauni skaņdarbi, gan vairākas komponista Dziesmu un deju svētkos jau skanējušas un tautā iemīļotas dziesmas "Lec, Saulīte" un "Dod, Dieviņi".

"Noskaņa, emocijas, iedvesma, miers un harmonija. Komponists un lieliski izpildītāji, kuri neprasa komentārus. Mūzika, kas uzrunā jūs no Dziesmu svētku estrādes un koncertzālēm visā pasaulē," par īpašu koncertu saka pats komponists.

Brīvdabas koncerts aizsākās 2012. gadā kā iecere ik vasaru Tiguļkalnā vienkopus pulcēt mūziķus, ar kuriem Raimonda Tigula veidotajos sadarbības projektos atspoguļojas gan komponista daiļrades daudzpusība, gan Latvijas dabai, tautai, kultūrai un dzīvesziņai raksturīgās sajūtas un īpašais skanējums.

Pasākums ir pieejams bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!