Pat ļoti cenšoties nedalīt māksliniekus sieviešu un vīriešu mūziķos, Džeimsa Blanta koncerta auditorija visai skaidri parādīja, uz kuru dzimumu šīs saldsērās, sirdi plosošās dziesmas ir mērķētas.

imageFoto galerija: Džeimss Blants Rīgā

Tā nu tas bija, īpaši brīdī, kad visiem vajadzēja vienoties klasiskajā, pavadošajā korī - meitenes, draudzenes, sievas un māmiņas bija visas uz viena viļņa, kad 21. gadsimta bruņinieks, prožektora stara apspīdēts, zāles vidū un pēcāk uz skatuves, vienkāršs un tik hmmm.. īsts?, tiešām īsts bruņinieks, nebaidījās visai pasaulei pateikt šo visvienkāršāko un visgaidītāko patiesību 'you're beautifull, it's true....'

Visi tie, kas teica, ka Džeimsu Blantu neatcerēsies pēc cik tur gadiem...aiii, un kā vēl atcerēsies, tiesa gan, vienmēr prātojot - nez kāpēc tieši šis kareivis kļuva tik ļoti populārs laikā, kad mūzikas bizness piedzīvoja savus smagākos laikus. Nez kāpēc viņš kļuva par bezmaz nepārspētu skatuves mākslinieku, objektīvi saprotot, ka vienkāršāk jau vairs nav iespējams klauvēt pie sieviešu sirds durvīm. Un nez kāpēc ir tikai viena dziesma, kuru mēs nešaubīgi atceramies, pieminot Džeimsa Blanta vārdu.

"Ē, šitā dziesma, jau bija" ieķiķinājās mana draudzene brīdī, kad Blants uzsāka tikai savu otro koncerta kompozīciju, bet es biju jau sagatavojusies skatīties uz vīriešiem, kuri apmeklē Blanta koncertu (to koncerta dienā no rīta LTV ieteica Toms Grēviņš). Vairums saprotošie latvju vīrieši gan bija romantiski noskaņoti, taču, ak, vai.. bija arī daži, kas tik tiešām atvērās un falsetā dziedāja līdzi, kā arī izteica komentārus, viens otru kušinot pie nepiedienīgākiem izteikumiem un 'attaisnojot' uz sevi liktās cerības, kā arī lieku reizi apliecinot, ka tomēr IR mākslinieki, kas diezgan izteikti ir mērķēti uz viena vai otra dzimuma auditoriju.

Džeimss Blants, kā jau solīja organizatori, tik tiešām izpildīja savas populārākās dziesmas, un ko gan citu vēl viņš būtu varējis izpildīt? Jauno reivu vai uz sacelšanos aicinošu pankroku? Mazpazīstamu, neiedomājamas jaunrades pārpilnu rokmūziku? Nu nē.... tādu Džeimsu Blantu pagaidām neviens negrib ne dzirdēt, ne redzēt. Protams, nav ne jausmas, kas skanēs nākamajā Blanta albumā, visdrīzāk, ka apaļš nekas, bet pagaidām - nenovērtējiet par zemu simpātisku, sentimentālu puiku, kuram ir pilns komplekts siržu iekarošanai - nedaudz nevīžīga, bet solīda āriene, skarba pagātne un krājums vienkāršām, kā akmenī cirstām balādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!