No vienas puses, protams, ceturtdienas, 6.jūlija vakara performanci – Norvēģijas dueta "Kings Of Convenience" koncertu var nosaukt par kārtējo piemēru ne visai profesionālai kāda koncerta vietas izvēlei, kā rezultātā visu pasākumu var divos vārdos nosaukt par "publisko pirti".
Taču pēc tik vienkārša, nepretencioza un inspirējoša koncerta, kāds dažiem simtiem pašmāju (un ne tikai) mūzikas mīļu bija baudāms 6.jūlijā "Sapņu fabrikā", kur savu pirmo koncertu Austrumeiropā sniedza "Kings Of Convenience", nepietiek spēka vairs dusmoties par tādiem niekiem kā neeksistējoša ventilācija vai Latvijā tik ierastie "apmaldījušies" klausītāji, kas gluži labprāt maksā 15 un vairāk latu, lai koncertos vienkārši aprunātos.

Pēc tam, kad publika ar ovācijām bija pavadījusi koncerta viesi Goran Gora un termins "slapja mugura" vairs tik ļoti nenodarbināja prātu, ieskanējās dziesmas 'Until You Understand' pirmie akordi un, līdz ar Erlenda Oijes un Erika Glambeka Bē ("Kings Of Convenience") uznākšanu uz skatuves, kļuva skaidrs, ka šis vakars prātā paliks ilgi. Nu protams, ka pozitīvā ziņā – nebija nepieciešams ceturtdienas vakarā mērot ceļu uz "Sapņu fabriku", lai pārliecinātos, vai "koncerts bija labs". Tādam tam vajadzēja būt un tāds tas arī izrādījās. Pārkarsuši klausītāji un prožektoru gaismās grilēti mūziķi, ironiskas piezīmes par totalitāro Norvēģiju, kas ar "narveseniem" un norvēģu bankām ir pārņēmusi Latviju, kā arī aicinājums sadumpoties un pēc koncerta kolektīvi apsēsties zālē vai aiziet nopeldēties – tas viss tik lieliski saskanēja ar "Kings Of Convenience" brīžiem liego, brīžiem atsperīgo, taču allaž sirsnīgo mūziku, padarīja koncertu par veselu piedzīvojumu, ko nemāku un nevēlos nonivelēt līdz piecām rindkopām un trīstūkstoš rakstu zīmēm.

Pirms koncerta preses konferencē teikto, ka grupa plāno Rīgas koncertā atskaņot tikai hītus, Erlends un Eriks izpildīja daļēji – jau koncerta vidusdaļā pēc veselas hītu plejādes ('Gold In The Air Of Summer', 'Winning A Battle, Losing A War', 'I Don't Know What I Can Save You From', 'The Girl From Back Then' un daudzas citas) "Sapņu fabrikā" atskanēja gluži jauna "Kings Of Convenience" kompozīcija 'The Boat Behind', lai pēc brīža atkal dotu vaļu "hitparādei", kur teju vai katru dziesmu pašmāju publika uzņēma ar ovācijām. Protams, netrūka arī 'I`d Rather Dance With You' koncerta izskaņā, kuru līdzi dziedāja, šķiet, lielākā daļa klāt esošo. Kā nu katrs mācēja. Taču tam gan nebija nekādas nozīmes. Cita lieta, ka dziesmas laikā vērojamo Erlenda Oijes skatuves deju, jo īpaši gurnu kustības ļaušu labāk šī apskata komentāros noraksturot kādai daiļā dzimuma pārstāvei – sanāks patiesāk.

Par pārējo labāk spriest katram pašam. Taču vienu gan ceru – ka kāds tomēr paklausīja Bergenas puišiem un pēc koncerta aizgāja ar viņiem nopeldēties. Viņi to bija pelnījuši!

Vērtējums:

Skaņa:

Attēls:

Programma:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!