Foto: DELFI

Ar spiedzošu fanu pūli, gaismu šovu un pirotehniku noslēgumā, viena no šī brīža pasaules aktuālākajām grupām "Kings of Leon" 25. jūnijā Mežaparkā spēja iekustināt pat Jāņu sagurdināto tautu, atgādinot, kāpēc tieši viņu uzstāšanās ir viens no centrālajiem vasaras notikumiem Latvijas mūzikā.

Ir ierasts pie mums redzēt māksliniekus, kuri savu popularitāti ir ieguvuši pirms vairākām dekādēm, un tagad apbraukā tos reģionus, kam savā slavas zenītā meta līkumu. Tāpēc dubults prieks bija plaši apmeklētais 'Kings Of Leon' koncerts, kas, piepildot teju visu Mežaparku, apliecināja, ka mums ir gana izglītota publika, lai uzņemtu arī šāda mēroga viesus.

Iespaidīgais pūlis varētu būt skaidrojams arī ar faktu, ka grupa nepiestāja nekur citur šajā reģionā, līdz ar to Mežaparkā krietnu daļu tautas veidoja internacionāla auditorija, plaši pārstāvot gan Baltijas valstis, gan Somiju (šķiet, tieši somu standartiem tika pielāgota bāra cenu politika).

"Kings of Leon" uzstāšanās sākās visai laicīgi, vēl nepazūdot dienasgaismai, tāpēc pirmo koncerta pusi raksturo 'ne šis, ne tas' - tādas dziesmas kā "Supersoaker" vai "Closer" tika izšautas bez gaismu efektiem un īpašas atmosfēras, ko tās būtu pelnījušas.

Tiesa, kļūstot tumšākam un iesilstot pašai grupai, koncerta atmosfēra auga augumā, divas stundas izklaidējot publiku ar hitiem no visiem sešiem "Kings of Leon" albumiem.

Savu setlisti noslēdzot ar populāro "Use Somebody", brāļu Falovilu kvartets iesilušajai publikai ļāva izbļaustīties, izplaudēties un visādi citādi izlūgties vēl dažas kompozīcijas. To starpā, protams, arī "Sex On Fire" - dziesmu, ko pavisam nesen bundzinieks raksturoja ar vārdiem "ienīstu" un "apnicis".

Ņemot vērā, ka "Kings of Leon" ir pazīstami ar savu piezemēto emocionalitāti un nosacīto saskarsmi ar publiku, par īstu sasniegumu var uzskatīt koncerta laikā veltītās pieklājības frāzes - par skaisto Rīgu un, protams, skaistajām Latvijas meitenēm... Aizvien gaidu to grupu, kura uzdrošināsies apgalvot pretējo.

Taču pieklājības frāzes bija pamatotas, jo viss tiešām bija labi - grupai tas bija kārtējais stadionu cienīgais lielkoncerts, bet apmeklētājiem - ilgi gaidīts un ekskluzīvs notikums, kas nelika vilties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!