Pirmdienas, 17 marta vakarā, apmēram 12 000 skatītāju priekšā Arēnā "Rīga" uzstājās pagājušā gada vasaras popmūzikas topu līdere Riana.
Vieta:
Arēna Rīga

Laiks:
2008-03-17, 20:30

Vērtējums:

Skaņa:

Bauda:

Programma:

"Arēna Rīga", kā jau to varēja gaidīt, pārpilna ar bērniem un jauniešiem, meitenēm - lielākām un mazākām, līdzi paņemti arī daži draugi, vīri un tēti, kas tomēr sastāda krietni mazāko apmeklētāju daļu. Lielai daļai rokās fotoaparāti, no kuriem var arī piezvanīt... tfu telefoni, un cītīgi tiek ķerti kārotie mirkļi no iecienītās zvaigznes pirmā uznāciena.

Foto galerija

Pati Riana nāk uz skatuves tērpusies apģērbā ar kuru lepotos jebkura intīmpreču veikala preču piedāvājums, tas vēlāk pārtop tērpā, kas līdzinās viendaļīgajam peldkostīmam. Jā, jā, labā meitene kļūst sliktā. Izskanot viņas debijas singlam "Pon de repley", kur Riana tērpusies knapajā apģērbā kopā ar fona dejotājām krata savus dupšus, domāju, vai tiešām tas ir tas, ko vecāki gribētu, lai skatās un mācās viņu mazgadīgās meitas, kādas, starp citu, pasākumā nav mazums.

Koncertu nosacīti varētu iedalīt četrās daļās, ko atdala pārģērbšanās pauzes – pirmā ar rokmūzikas elementiem. Pēc īsas tērpa nomaiņas seko lēno dziesmu daļa, tad neliela, bet pamatīga klubu mūzikas paraugstunda, un visbeidzot fināls, protams, ar visu gaidīto 'Umbrella'. Aptuveni stundu garo uzstāšanos Rianai palīdz divas fona vokālistes, kas faktiski arī izvelk visu koncertu, jo Rianas izpildījumu vairāk varētu nosaukt par iesaukšanos un iedziedāšanos, nevis dziedāšanu. Nezinu, vai nu nogurums, vai uzstāšanās maniere, bet tieši dziedāšanu būtu prasījies vairāk. Balss, bez tam, jaunajai dāmai ir ļoti interesanta – tāda robotiska, pat ķerkstoša, kas spēj vienā mirklī pārtapt maigā 'r'n'b' dūdojienā, kas ir tas, kas viņu atšķir no citām šī žanra dīvām.

Tad vēl jāpiemin ir pavadošais DJ, kurš savu zvaigžņu stundu piedzīvo pirms dziesmas "Don't Stop The Music", uzkarsējot publiku ar uzsaucieniem un roku vēzieniem, nevilšus atsaucot atmiņā pāris gadus atpakaļ "Jaffas" žurnālā lasīto lauku DJ aprakstu, kur kā raksturojošie elementi bija uzskaitīti visi tie 'hei hou' uzsaukumi publikai, izteiksmīgā roku vicināšana, un, protams, svarīgais jautājums, uz kuru nav svarīgas atbildes – "kā jūs jūtaties šovakar?" Lai nu kā zālē vērojamas jaunākās diskodeju tendences un, protams, ka visi ir gatavi ballītei. Riana turpina plosīties arī pie aktuālās "Shut Up and Drive", radot improvizētu rallija atmosfēru.

Uz mirkli miers, un tad uz sava pjedestāla mazā sofā tiek atkal pacelta dīva Riana, tērps ir nomainīts un Rianas slavenie šortiņi, kas redzami "Umbrella" klipā liecina, ka šis arī būs fināla iznāciens. Noskan 'Question Existing', Riana nokāpj no sofas un sirsnīgi saka paldies publikai, tad piesaka dziesmu, kas viņai pašai nozīmējot ļoti daudz.... (kā nu ne, ikvienam tak daudz nozīmētu dziesma, kas atnesusi miljonus). Protams, 'Umbrella', ar kuru Riana jau ir ierakstīta pasaules popmūzikas vēsturē, ir viens universāls gabals. Tas gana labi izklausās gan regejiskos ritmos, gan "Klaxons" kosmiskajās noskaņās kā "Brit Awards" ceremonijā, gan kā klasisks r'n'b un 'rap' savienojums, par ko arī šī dziesma šogad saņēma "Grammy". Basi gan rauj drusku nost jumtu arēnai, bet šādus masu hitus tādi sīkumi vairs nespēj sabojāt, dziesma izskan, Riana cēli pazūd aiz sava pjedestāla, bet publika steigšus drūzmējas jau pie izejām, lai laikus tiktu pie saviem mētelīšiem.

Pats svarīgākais un labākais šajā koncertā bija notikums. Notikums pareizajā laikā un vietā, ne pirms pāris gadiem un visticamāk arī, ne pēc pāris gadiem 12 000 skatītāju diez vai izdotos savākt. Ir patīkami apzināties, ka ir izvēle un pirmdienas vakaru, ja vien ir patikšana, varu pavadīt, noskatoties šobrīd pasaulē aktuālas pop mākslinieces koncertu.

Rihanna 17.03.2008. Rīga

'Pon de Replay'
'Break It Off'
'Let Me'
'Rehab'
'Breakin' Dishes'
'Scratch'
'S.O.S.'
'Good Girl Gone Bad'
'Hate That I Love You'
'Unfaithful'
'Don't Stop The Music'
'Shut Up and Drive'
'Question Existing'
'Umbrella'

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!