Foto: Publicitātes foto
Daugavas koncertzālē 18. augustā plkst. 19.00 otro koncerta pirmizrādi piedzīvos sitaminstrumentālista un komponista Riharda Zaļupes darbs "Vasaras atmosfēras", portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāvji.

"Vasaras Atmosfēras" ir turpinājums komponista Zaļupes četru gadalaiku ciklam, kura pirmā programma – "Ziemas atmosfēras" tika izveidota 2015. gadā, bet 2016. gadā izdota CD.

Koncertā piedalīsies pats darba autors un pianists Oskars Petrauskis.

Rihards Zaļupe stāsta: "..Kā jau zināms, trīs lietas ir labas lietas, tādēļ varu teikt, ka šis koncerts būs man pavisam labs un īpašs – pirmkārt, tas būs šīs programmas pirmatskaņojums Rīgā, otrkārt, šis būs manas vasaras koncertsezonas noslēguma koncerts un treškārt, koncertdienā manam tētim ir 65 gadu jubileja. Es ceru, ka šie faktori mums ar Raimondu Petrauski palīdzēs radīt arī trīskāršu svētku sajūtu klausītājiem. Kā arī koncerts, manuprāt, ir lieliska iespēja vēl noķert vasaras sajūtu šajā mazliet jau rudenīgajā augustā."

Koncertprogrammas mērķis ir klausītājus aizvest mazliet meditatīvā ceļojumā, kuru veido īpaši sagatavots cikls marimbai, perkusijām, klavierēm un elektronikai. Mūzika apvieno komponista pārdomas par globāliem jautājumiem, kā arī apvieno divus no viņa iemīļotākajiem žanriem - akadēmiskā un filmu mūzika.

"..Es ceru, ka "Vasaras atmosfēras" spēs sasildīt mūs visus šajā mazliet rudenīgajā vasaras izskaņā. Mēs ar Raimondu centīsimies aizvest klausītājus uz siltākām zemēm, mēģināsim noķert vēl katrs savu vasaras sajūtu, iespējams, aizceļot pat uz citu planētu, lai visi kopā atgrieztos ikdienā ar jauniem iespaidiem un iedvesmu sagaidīt tuvojošos rudeni!.." piebilst komponists.

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā. Vietu skaits ierobežots

Daugavas koncertzāle atrodas Triangula bastionā, 11. novembra krastmala 17, Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!