Foto: Publicitātes foto
Saldus mūzikas skolas akustiskajā koncertzālē 30. novembrī pulksten 19, kā arī Baltezera baznīcā 11. decembrī pulksten 19 izskanēs koncertprogramma "Skaņu poēzijas", kurā pirmatskaņojumu piedzīvos komponista Jāņa Lūsēna jaundarbs "Rītazvaigzne un Ziemeļzvaigzne".

Kā "Delfi" informē organizatori, koncertos uzstāsies ērģelniece Ilona Birģele, koklētāja Anda Eglīte un baritons Rihards Millers.

Oriģinalitāte programmā "Skaņu poēzijas" rodama tās neparastajā instrumentu salikumā – baritons, ērģeles un kokle. "Savijoties balss, ērģeļu un kokles daudzveidīgajiem tembriem, koncertu apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt netradicionālu, inovatīvu muzikālu vēstījumu, kura pamatā ir latviešu komponistu un liriķu radīta mūzika un dzeja, piedzīvot augstvērtīgu muzikālu baudījumu. Līdzās kopīgi atskaņotām kompozīcijām klausītājiem tiks piedāvāti arī solo un duetu skaņdarbi ērģelēm un koklei," raksta rīkotāji.

Koncertprogrammā izskanēs īpaši Ilonai Birģelei, Andai Eglītei un Rihardam Milleram rakstīts komponista Jāņa Lūsēna jaundarbs "Rītazvaigzne un Ziemeļzvaigzne". Pats autors par šo darbu saka: "Tajā mijiedarbojas diatoniskā skaņu pasaule, kas tuva tautas mūzikai, kā arī kokles skanējumam un politonālu harmoniju mūzikas valoda, kas ir pretstats apcerīgumam, un ir kā darbību virzošs spēks. Friča Bārdas dzeja ir izteikti tēlaina un ireāla, kas paver plašas iespējas temporitmu un dinamikas visdažādākajām izpausmēm. Skaņdarbs ir radīts izvērstas balādes formā, kurā iezīmējas abu pretnostatīto tēlu vadmotīvi."

Koncertā "Skaņu poēzijas" skanēs arī iepriekšējos gados radītas latviešu autoru Romualda Jermaka, Riharda Dubras, Georga Pelēča, Aivara Kalēja, Indras Rišes, Līgas Ančevskas, Andas Eglītes un Jāņa Lūsēna kompozīcijas baritonam, koklei un ērģelēm.

Adventes koncerts Baltezera baznīcā 11. decembrī būs par ziedojumiem Carnikavas baznīcas celtniecībai. Koncerts tiks translēts tiešraidē "Facebook". Saldus mūzikas skolas akustiskajā koncertzālē ieeja brīva.

Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un derīgs Covid-19 sertifikāts. Bērniem līdz 12 gadiem sertifikāts nav jāuzrāda; bērniem no 12 gadiem jāuzrāda vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāts vai laboratorijas izziņa par pēdējo 72 stundu laikā veikta skrīninga testu ar negatīvu rezultātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!