Rēzeknē, pie Latgales vēstniecības "Gors" sestdien, 19. martā, pulksten 12 notiks mūziķa Ralfa Eilanda rīkotais koncerts "Ukrainas brīvība", kura laikā tiks vākti ziedojumi Ukrainas atbalstam. Koncertu tiešraidē varēs skatīties portālā "Delfi".

Rēzeknē notiekošais koncerts, tieši tāpat kā tas bija 25. februārī Rīgā pie Kongresu nama, ir brīvprātīgs kultūras nozares atbalsts Ukrainai. Šobrīd Ukraina piedzīvo plaša mēroga Krievijas militāro agresiju.

"Mūzika un dziesmas, tautas kopā būšana ir tā saikne, kas vieno Latvijas un Ukrainas tautas, tā mēs šeit, Rēzeknē, varēsim paust atbalstu un reizē izteikt protestu pret agresiju, kas tiek realizēta Ukrainā, Eiropā," raksta koncerta rīkotāji.

Koncerta sākumā visus uzrunās kino, teātra un operas režisors Viesturs Kairišs. Vēlmi piedalīties pasākumā izteicis arī Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko, kurš bija saviļņots par Rīgas koncertu. Atbalsta koncerta pirmajā daļā skanēs latviešu un ukraiņu kora un tautas dziesmas, savukārt otrajā daļā uzstāsies Latvijā pazīstami mūziķi un citi mākslinieki.

Koncertā uzstāsies: Amanda Lapa ar grupu "Piarmētras", no Ukrainas uz Latviju kara dēļ atbēgusī Anna Labutj, Arturs Skutelis, Artūrs Jenots, "Baritoni", "Bez PVN", DJ Jānis Kozlovskis, "Dabasu Durovys", Diona Liepiņa, Domeniks un Kate Slišāni, "Franco Franco", Goran Gora, Jānis Skutelis, skaņdarba "Resistance" komanda (Katrina Gupalo, Elizabete Vētra, Gabriela Zvaigznīte, Ilze Rijniece, Gunārs Gaumīgs, Edgars Vilcāns, vijolniece Rasa Pole), Kozmens, Kristaps Rasims, "Laime pilnīga", Linda Rušeniece, Megija Petinena, Miks Galvanovskis, "Oranžās brīvdienas", "Rupuči", Ralfs Eilands, Ricky Anderson, Rūdolfs Kugrēns, Vadims Bogdanovs, dj all-viss, Ēriks Zeps, Ūga.

Koncerta laikā darbosies humānās palīdzības pieņemšanas punkts. Organizatori atnest un ziedot pārtiku ar ilgu derīguma termiņu, higiēnas preces, apģērbus un apavus, kā arī medicīnas preces (marles saites, brūču spilventiņus, dezinfekcijas līdzekļus). Tāpat būs iespēja ziedot gan zvanot pa ziedot.lv labdarības tālruni 90006086, gan ziedojot uz vietas naudas līdzekļus.

"Būsim visi kopā, dalīsimies ar savām emocijām un sirds silumu ar Ukrainas ļaudīm, kam to šobrīd vajag vairāk par visu, jo Ukraina tiek iekarota un iznīcināta!" aicina rīkotāji.

Koncerts notiks, pateicoties mūziķa Ralfa Eilanda iniciatīvai un Rēzeknes Pilsētas Domes un Rēzeknes novada sadarbībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!