Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 14. janvārī, koncertzālē "Cēsis" izskanēs Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) solistu Ilonas Bageles (attēlā) un Samsona Izjumova koncerts "Krievu romances". Programmā iekļautas populāras 19. un 20. gadsimta krievu komponistu romances un dziesmas, portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāvji.

2012. gada Lielās mūzikas balvas ieguvējas izrādes "Cantando y amando" idejas autore un soliste Ilona Bagele un LNOB mūziķu apvienība kopā ar LNOB solistu Samsonu Izjumovu ir izveidojusi jaunu koncertprogrammu ar tautā iemīļotām krievu komponistu dziesmām.

Koncertā Cēsīs dzirdēsim tādas populāras krievu romances kā "Miglains rīts" ("Утро туманное"), "Es tevi nekad neaizmirsīšu" ("Я тебя никогда незабуду"), "Jau noziedējušas krizantēmas" ("Отцвели хризантемы") un daudzas citas.

Koncertā piedalīsies ģitāras virtuozs Kaspars Zemītis un LNOB mūziķu apvienība – Ilze Ozoliņa (klavieres), Svetlana Okuņa (vijole), Inga Sunepa (čells), Inita Āboliņa (akordeons) un Mareks Auziņš (kontrabass).

Koncertprogrammu bagātinās komponista Kārļa Lāča un Andreja Puškareva oriģinālās aranžijas, Daces Slokas video režija, Sandras Bermakas gaismas partitūra un Elitas Bukovskas režija.

Biļetes nopērkamas koncertzāles "Cēsis" kasē, "Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!