Foto: A. Pozarskis
Vidzemes koncertzāle "Cēsis" svētku laikā piedāvā noskatīties 2015. gada Vecgada koncerta "Mūziklu zelta melodijas" ierakstu.

Kā informē koncertzāles pārstāvji, skatītāji redzēs britu mūziklu dziedātāju, "Operas spoks" titullomas atveidotāju Naidželu Ričardu (Nigel Richards), latviešu dziedātāju Anniju Putniņu, Liepājas simfoniskā orķestri un diriģentu Atvaru Lakstīgalu, kuru sniegumā izskanēs pasaules mūziklu skaistākās melodijas. Gan Ziemassvētkos, gan Jaungada naktī koncertu būs iespēja bez maksas vērot lietotnē LMT "Straume" un LMT viedtelevīzijā.

Koncertzāle "Cēsis" šā gada maija izskaņā nosvinēja jau septīto pastāvēšanas gadadienu. "Lai gan šajos svētkos nevaram klausītājus iepriecināt ar svētku sajūtu klātienē, esam pārskatījuši koncertzāles spilgtāko un krāšņāko koncertu ierakstus un vēlamies sniegt iespēju vēlreiz piedzīvot mūzikas skaistumu, šoreiz attālināti. Vecgada koncerts "Mūziklu zelta melodijas", kas izskanēja 2015. gadā, pārsteigs klausītājus ar klasiskajām vērtībām, kas šobrīd šķiet īpaši būtiskas, priecēs ar vieglumu, šarmu un pacilātību, kas savukārt mudina ticēt un cerēt uz labāko, bet mūzikas krāšņums ienesīs svētku sajūtu ikvienā mājā," raksta koncertzāles mārketinga un komunikācijas vadītāja Egija Saļņikova.

Koncerta pirmajā daļā klausītāji dzirdēs skaņdarbus no tādiem mūzikliem kā "Ozas pilsētas burvis" un "Nožēlojamie". Koncertprogrammas otrajā daļā skanēs skaistākās ārijas un dueti no populārajiem Endrjū Loida Vēbera mūzikliem "Operas spoks", "Evita", "Kaķi", kā arī citiem skatuves šedevriem.

Dziedātāja Annija Putniņa Londonas Karaliskajā Mūzikas Akadēmijā apguvusi mūzikla žanra specifiku. Viņa kopā ar spožākajām mūziklu zvaigznēm piedalījusies prestižajā BBC Radio2 rīkotajā koncertā "Friday Night is Music Night". Viņa ir atveidojusi lomu amerikāņu komponista Džona Bukino (John Bucchino) mūzikla "A Catered Affair" Eiropas pirmizrādē. Pirms Londonas perioda mākslinieci Latvijā piedalījās mūziklā "Vestsaidas stāsts", dziedot galveno lomu. 2008. gadā par Eponīnas lomu mūziklā "Nožēlojamie" Annija Putniņa tika izvirzīta "Spēlmaņu nakts" balvai nominācijā "Gada jaunā skatuves māksliniece".

Britu aktieris un dziedātājs Naidžels Ričards tiek pieteikts kā izcils muzikālā teātra aktieris. Savulaik strādājis kopā ar leģendāro amerikāņu komponistu Leonardu Bernstainu (Leonard Bernstein). Vestendā Naidžels Ričards spēlējis galvenās lomas tādos mūziklos kā "Operas spoks", "Nožēlojamie" un Princis Edvards". Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā Naidžels Ričards debitēja Kurta Veila (Kurt Weill) izrādē "Songs From A Hotel Bedroom".

Koncertu bez maksas varēs vērot lietotnē LMT Straume un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!