Foto: AFP/Scanpix

Koncertzālē "Palladium Rīga" 15.maijā uzstāsies amerikāņu heavy metal grupa "Black Label Society". Koncerta iesildītāji būs Latvijas grupa "Sanctimony", portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāvji.

Ieeja pasākumā no plkst.19:00. "Black Label Society" uz skatuves kāps plkst.21:00.

"Black Label Society" 1998.gadā izveidoja ģitārists un dziedātājs Zaks Vailds (Zakk Wylde) un viņš arī palicis vienīgais nemainīgais grupas dalībnieks un pārliecinošs līderis.Kopš 1987.gada Vailds bijis ilggadējs roka vaterāna – "Black Sabbath" dalībnieka Ozija Osborna sabiedrotais gan studijā, gan viņa solo turnejās. Vailds tūliņ tika apstiprināts par Osborna ģitāristu divdesmit gadu vecumā pēc tam, kad bija nosūtījis viņam savu ierakstu.

Nereti "Black Label Society" spēlējuši Osborna koncertos kā iesildītāji. Tā notika arī 2007. gada Rīgas koncertā, kad Vailds demonstrēja apskaužamu izturību, nospēlējot divus koncertus pēc kārtas – vispirms ar savu grupu, kurā viņš ir līdervokālists, soloģitārists un spēlē arī taustiņinstrumentus, bet pēc tam kā ģitārists kopā ar Osbornu.

"Black Label Society" kontā ir deviņi stadijas albumi, bet grupas sniegums dzīvajos priekšnesumos fiksēts koncertalbumā "Alcohol Fueled Brewtality Live!! + 5" un trīs video albumos.

Grupā "Black Label Society" īsi pirms pāriešanas uz supergrupu "Metallica" ir spēlējis arī basģitārists Roberts Trujillo, kurš pirms tam arī bija izpelnījies godu spēlēt Osborna grupā, tāpat kā vēl viens basgitārists – Maiks Inezs (Mike Inez) no "Alice In Chains".).

Koncerta iesildītāji - pašmāju grupa "Sanctimony" ir viena no Latvijas smagās mūzikas populārākajām grupām. Tā dibināta 1994. gadā. "Sanctimony" arī atzīta par 2010. gada labāko Latvijas metāla koncertgrupu un koncertā "Palladium" prezentēs pirms diviem mēnešiem izdoto minialbumu "Perfection".

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās "Biļešu servisa" kasēs un internetā. Cena - 19 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!