Foto: Publicitātes foto

22.februārī "Palladium" koncertzālē uzstāsies latviešu rokgrupa "Sīpoli". Koncerta ietvaros "Sīpoli" izpildīs skaņdarbus no vērienīgākajiem apvienības darbības posmiem, portālu "Delfi" informē "Positivus Music" pārstāvji.

Grupas pirmsākumi meklējami 1974.gada nogalē Tukuma kultūras namā, kur apvienība sapulcējas pēc Jāņa Macarovska iniciatīvas. Pēc četriem gadiem grupai pievienojās komponists un grupas nosaukuma autors Mārtiņš Brauns, kura tālākā vadībā "Sīpoli" izveidojās par vienu no visu laiku spilgtākajām latviešu rokgrupām.

Neskatoties uz 80.gadu Padomju cenzūras normām, "Sīpoli", līdzīgi kā "Pērkons" un "Līvi", kļuva par populāru jauniešu grupu. Savā aktīvajā periodā (1978-1986) izpelnoties ne vien publikas mīlestību, bet arī dažādu konkursu balvas, grupas vadītāja Mārtiņa Brauna avangardiskā mūzika ieguva plašu rezonansi Latviešu sabiedrībā.

Mainoties "Sīpolu" sastāvam, nemainīgas saglabājušās grupas daiļrades pamatvērtības – dvēseliskas un izjustas kompozīcijas, kuras caurstrāvo alkas pēc brīvības, vienotības un saticības. Populārās "Sīpolu" liriskās dziesmas, to skaitā "Dvēselīte", "Es nesatiku tevi" un "Daugaviņa", uzskatāmas par Latvijas mūzikas un kultūras vēstures neatņemamu sastāvdaļu, vēstī koncerta rīkotāji.

2008.gadā, pēc divdesmit gadu klusēšanas, grupa atsāka savu muzikālo darbību 2011.gadā izdodot "Sīpolu" pirmo ierakstu kompaktdiska formātā "Sīpoli. Agrāk un tagad", kā arī sniedzot retus, ekskluzīvus koncertus un pamatā darbojoties savam priekam.

Pašlaik muzicē Mārtiņš Brauns (klavieres, taustiņinstrumenti, balss), Niks Matvejevs (basģitāra, balss), Aivars Gudrais (ģitāra, balss), Ivars Baltruns (ģitāra), Tālis Gžibovskis (sitamie instrumenti, perkusijas), Juris Helvigs (sitamie instrumenti), kā arī Zane Gudrā, Ieva Sutugova un Indra Klimoviča (balss).

Biļetes uz koncertu publiskajā tirdzniecībā pieejamas no 3.janvāra "Biļešu Serviss" kasēs un www.palladium.lv. Stāvvietu biļešu cena – 12 latu, koncertam tuvojoties biļetes kļūs dārgākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!