Foto: F64

Rīgas Sv. Jāņa baznīcā sestdien, 3. decembrī, plkst. 18.00 izskanēs baroka mūzikas koncerts "Baroka pērļu slavinājums", kurā piedalīsies sieviešu kori "Dzintars" un "Rasa", kā arī vīru koris "Gaueamus", portālu "Delfi" informēja diriģents Ivars Cinkuss.

Ivara Cinkusa un Airas Birziņas vadībā kopā ar latviešu mūziķiem – izcilās latviešu baroka vijolnieces Agneses Kanniņas-Liepiņas orķestri "Agnus Baroque Consort" – klausītāji varēs izbaudīt baroka laikmeta mūzikas pērles, kas sacerētas īpaši Kristus dzimšanas laikam.

Koru un mūziķu priekšnesumā skanēs fragmenti no Johana Sebastiana Baha Mesas si minorā, Antonio Vivaldi "Gloria", Marka Antuāna Šarpantjē "In Nativitatem D.N.J.C. Canticum", Georga Frīdriha Hendeļa oratorijas "Mesija", kā arī karaliskās Hendeļa Kronēšanas antēmas "Zadok the Priest".

Klausītājus priecēs arī īpaši dueti, kuros muzicēs Agnese Kanniņa-Liepiņa ar LNO zvaigznēm Ievu Paršu un Evitu Zālīti, Baha un Vivaldi mūzikā.

Ērģelnieka Jāņa Pelšes sniegumā varēs dzirdēt vācu un franču baroka dižgaru Johana Sebastiana Baha un Pjēra Dimāža ērģeļu mūziku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!