Foto: F64
Jauniešu koris "Balsis" diriģenta Inta Teterovska vadībā 14. un 15. maijā ar diviem koncertiem uzstāsies Liepājā – 14. maijā plkst. 20.00 koncertzālē "Lielais dzintars" skanēs programma "Zandere.Pauls.Balsis", bet 15.maijā plkst. 12.30 Liepājas Sv. Lutera baznīcā būs garīgās mūzikas koncerts "Exaudi Nos"

Turpinot tradīciju ik gadu iestudēt latviešu dzejnieku un komponistu koncerta programmu skanēs Ineses Zanderes dzejas rindas par Latvijas upēm, ko mūzikā ietērpis maestro Raimonds Pauls. Koncertā klātesošā dzejniece dalīsies iespaidiem, atmiņām un sajūtām par Latvijas upēm. Skanēs arī Inesei Zanderei tuvākās Raimonda Paula dziesmas, ko dziedās kora "Balsis" solisti Elīna Seile, Anete Šķēle, Arvis Ostrovskis, Alise Baumane un arī diriģents Ints Teterovskis. Koncerts notiks koncertzāles "Lielais dzintars" pirmā stāva publiskajā zonā, mākslas telpā "Civita Nova", kur kormūzika skanēs pirmoreiz.

Koncerta klausītāji tiek aicināti nākt jau no plkst. 19.00, lai apskatītu daļu no latviešu jauno mākslinieku ekspozīcijas "Meklējumi", kā arī baudītu vēsturiskos kino sižetus par Liepājas attīstību no 20. gadsimta 20. līdz 80. gadiem, kas atlasīti un demonstrēšanai sagatavoti sadarbībā ar fondu "Lībavas filma".

Biļetes uz šo koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un koncerta norises vietā.

Savukārt svētdienā, Vasarsvētkos un Ģimenes dienā, "Balsis" klausītājs aicina uz bezmaksas garīgās mūzikas koncertu Liepājas Sv. Lutera baznīcā. Šis dievnams Latvijas brīvvalsts periodā bijis lielākā baznīcas būve un arī pašlaik izceļas ar neierastu arhitektūras iezīmi – virs altāra izbūvētu kora telpu. No 1934. gada līdz pat Otrajam Pasaules karam šeit darbojās Latvijā lielākais draudzes koris, kas sasniedza pat 160 dziedātāju skaitu, kā arī liels bazūņu orķestris. Par muzikālo draudzi zināja visā Latvijā un prezidents Kārlis Ulmanis tai dāvāja tam laikam unikālās elektriskās ērģeles "Hammond". Arī šodien baznīcā bieži skan mūzika un to kā koncertvietu iecienījuši daudzi mūziķi.

Koncertā skanēs Johannesa Brāmsa, Sergeja Rahmaņinova, Ērika Ešenvalda, Imanta Ramiņa, Renātes Stivriņas, Jāņa Kalniņa, Pētera Butāna, Pētera Plakida, Pētera Vaska un citu autoru skaņdarbi. Ieeja koncertā bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!