Foto: Publicitātes foto
Rīgas pareizticīgo kamerkoris "Blagovest" diriģenta Aleksandra Brandava vadībā aicina uz ikgadējo Lielā gavēņa laika dziedājumu koncertu Rīgas Domā, kas notiks svētdien, 2018. gada 11. martā, pulksten 18.00, portālu "Delfi" informē kora pārstāvji.

Ar ikgadējiem Lielā gavēņa laika koncertiem Rīgas pareizticīgo kamerkoris "Blagovest" turpina izcilā krievu komponista Alekseja Ļvova 19. gadsimtā Pēterburgā iedibināto publisko Lielā gavēņa laika dziedājumu koncertu tradīciju.

"Lielā gavēņa laika dziedājumi atšķiras ar savu īpašo filosofiju un emocionālo piesātinājumu, kas prasa īpašu izpildījuma filigrānumu. Ja Ziemassvētku dziedājumi, kuri vēl nesen mūsu kora izpildījumā pieskandināja Rīgas Sv. Pētera baznīcas velves, ir prieka un svētku noskaņojuma pilni, aizraujot klausītāju, tad Lielā gavēņa laika dziedājumus caurvij dziļas pārdomas, grēku nožēla un Kristus krustā sišanas traģēdijas dziļums. Vienlaikus jebkurā dziedājumā šis traģisms savienojas ar Augšāmcelšanās prieku, par ko daudzi aizmirst. Neskatoties uz emocionālo dramatismu, katrā skaņdarbā skan cerība. Cerība ikvienam cilvēkam izpirkt savus grēkus un tapt piedotam," uzsver kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents Aleksandrs Brandavs.

Lielā gavēņa laika koncerta programmu, kā ik gadu, ievadīs Artēmija Vedeļa "Grēku nožēlas durvis man atver" – skaņdarbs, kas tiek dziedāts tikai Lielā gavēņa laikā un izsaka visu cilvēka izjūtu būtību Lielā gavēņa laikā. Pēc ilgāka pārtraukuma klausītājiem būs iespēja dzirdēt Sergeja Rahmaņinova Sv. Jāņa Zeltamutes liturģijas fragmentus un pirmo reizi "Blagovest" izpildījumā – Arvo Perta dziedājumu no "Kanon pokajanen" (Grēku nožēlas kanons).

Tāpat koncerta programmā izskanēs gan tradicionāli kora repertuārā iekļauti, gan korim jauni komponistu Aleksandra Arhangeļska, Aleksandra Grečaņinova, Pāvela Česnokova, Nikolaja Golovanova un Georgija Sviridova skaņdarbi korim un solistiem.

Koncerta biļetes var iegādāties "Biļešu servisa" tirdzniecības kasēs un internetā, kā arī Rīgas Doma kasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!