Šā gada 15. jūnijā pulksten 19.00 Piksāru baznīcā norisināsies Latvijas Universitātes jauktā kora "Juventus" sezonas noslēguma koncerts, kurā tiks atskaņota Pētera Plakida simfonija korim, kā arī aizvadītās sezonas koncertos atskaņoto skaņdarbu izlase, portālu "Delfi" informē kora pārstāvji.

Koncerta pirmā daļa tiks veltīta Pētera Plakida kora simfonijai piecās daļās "Nolemtība", kas ietērpta Ojāra Vācieša dzejā. Šis korim ir īpaši gaidīts notikums, jo tieši kora "Juventus" balsīs tā tiks atkal atdzīvināta pēc 20 gadu pārtraukuma.

Koncerta otrajā daļā koris priecēs klausītājus ar aizvadītās sezonas spilgtāko dziesmoto mirkļu apkopojumu, atskaņojot Ērika Ešenvalda, Jāņa Ķirša, Ulda Stabulnieka, Jāzepa Vītola, Selgas Mences, Reiņa Sējāna un Māra Šverna skaņdarbus. Šo autoru mūzika šajā sezonā kora izpildījumā skanējusi gan tepat Latvijā, gan tālu ārpus tās robežām. Skaņdarbi atskaņoti valsts simtgades centrālajos notikumos, īpaši kora atbalstītājiem rīkotā koncertā "Liec korim dziedāt" un citos spilgtām emocijām piepildītos koncertos, kā arī vesta pāri kontinentam uz otru pasaules malu – Dienvidkoreju, kur "Juventus" piedalījās pasaules mēroga koru simpozijā, būdams pirmais un vienīgais pārstāvis no Latvijas.

Ieeja koncertā bez maksas.

11. jūnijā korī "Juventus" norisināsies arī jauno dziedātāju uzņemšana, lai jau septembrī jaunuzņemtie dziedātāji kopā ar pamatsastāvu uzsāktu aktīvu mēģinājumu un koncertu sezonu. Jaunajā sezonā gaidāmi vairāki Latvijas Universitātes simtgadei veltīti pasākumi, virkne koncertu, dalība konkursā, kā arī gatavošanās vērienīgām kora "Juventus" simtgades svinībām 2020. gadā.

Latvijas Universitātes jauktais koris "Juventus" ir senākais Latvijas augstskolu koris, kopš tā dibināšanas 1920. gadā tas pastāvīgi ir bijis viens no spēcīgākajiem Latvijas amatieru koriem. 2018. gada "Dziesmu karos" iegūta trešā vieta un nemainīgi – augstākā pakāpe skatēs. Kopš 2014. gada kora mākslinieciskais vadītājs ir Valdis Tomsons. Korī strādā arī diriģents Vilhelms Vācietis, vokālā pedagoģe Inga Lisovska, kā arī menedžere Liene Vītola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!