Foto: No LNKC arhīva
Latvijas amatieru koru diriģenti, dziedātāji, kormeistari, vokālie pedagogi un koncertmeistari ir aicināti piedalīties XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku Noslēguma koncerta programmas izveidē.

Kā informē Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāvji, ieteikumus repertuāram varēs iesniegt līdz šī gada 21. janvārim, aizpildot elektronisko aptaujas anketu Dziesmu svētku biedrības tīmekļvietnē.

2023. gada jūlijā tiks svinēta Dziesmu svētku tradīcijas 150. gadskārta. Koru lielkoncerta "Tīrums. Dziesmas ceļš" repertuārs jau ir zināms. Pašlaik rit aktīvs darbs pie Noslēguma koncerta programmas izveides, un Svētku rīkotājiem ir svarīgs katra amatieru koru kustības dalībnieka viedoklis.

Elektroniskās aptaujas dalībnieki ir aicināti ieteikt desmit kora dziesmas, bez kurām, viņuprāt, Dziesmu un deju svētku koncerts nebūtu iedomājams.

Aizpildot anketu, ir iespējams nosaukt kora dziesmas, kas Dziesmu un deju svētkos jau ir skanējušas, gan citas kora dziesmas. Noteikti jānorāda dziesmas nosaukums, kā arī komponista vārds, uzvārds un kora veids (jauktais, sievu, vīru, dubultkoris), kam dziesma rakstīta. Aptaujas rezultāti tiks apkopoti un izmantoti, veidojot 2023. gada Dziesmu un deju svētku Noslēguma koncerta repertuāru.

Amatieru koru dalībnieku aptauju veic Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Dziesmu svētku biedrību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!