Foto: Publicitātes foto

XIII "Kremerata Baltica" festivāla programmā atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē 9. septembrī plkst. 19.30 izskanēs koncerts "Kamermuzikas pērles" kurā muzicēs pasaules līmeņa zvaigznes un izskanēs jauni opusi, portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Koncertā piedalīsies slavenais vijolnieks Gidons Krēmers, korejiešu izcelsmes vācu vijolniece Klāra Jumi Kanga, talantīgais pianists Georgijs Osokins, kā arī orķestra “Kremerata Baltica” solisti un viens no spožākajiem un virtuozākajiem savas paaudzes klarnetistiem, slovēņu mūziķis Mate Bekavačs. Izcilo mākslinieku izpildījumā varēs baudīt Latvijā reti dzirdētus un mazpazīstamus opusus, kā arī vairākus pirmatskaņojumus.

Ar jaunu opusu, ko atskaņos Georgijs Osokins, Agata Daraškaite, Pēteris Trasuns un Mate Bekavačs, koncertā iepazīstinās viens no XIII “Kremerata Baltica” festivāla rezidējošajiem komponistiem – Georgs Pelēcis. savukārt Pētera Vaska “Klusuma auglis”, kas oriģināli rakstīts jauktam korim un klavierēm, nu pārtapis versijā stīgu kvartetam un klavierēm, ko atskaņos viens no “Kremerata Baltica” ansambļiem – “Quatro Baltica”.

Divu izvērstāku orķestra ansambļu sniegumā izskanēs 20. gadsimta krievu klasiķa Dmitrija Šostakoviča kameransamblis un apdāvinātā somu pianista/ komponista Olli Mustonena Nonets versijā stīgu orķestrim, ko vadīs talantīgais un azartiskais lietuviešu diriģents, Imanta Kokara 1. starptautiskā kordiriģentu konkursa (2013) laureāts Martīns Staķonis.

Savukārt Gidona Krēmera, Klāras Jumi Kangas, Pētera Trasuna un Ģiedres Dirvanauskaites veidotā kvarteta ansambli kuplinās klarnetista Mates Bekavača skanīgais instruments, kam visai būtisku lomu savās “Ceļojumu atmiņās” atvēlējis Latvijā mazpazīstamais Amerikāņu kino komponists, diriģents un mūziķis Bernards Hermanis.

Talantīgais slovēņu klarnetists Mate Bekavačs vienlīdz spilgti talantu izpaudis gan baroka, gan klasicisma laika repertuārā, kā arī mūsdienu komponistu sacerējumos, klezmeru mūzikā un pat džezā. Bekavača meistarību koncertā būs iespēja novērtēt Džordžes Enesku “Dziedājumos rumāņu noskaņās”, kas oriģināli komponēti vijolei un klavierēm.

Jau ziņots, ka XIII “Kremerata Baltica” festivāls atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē norisināsies no 8. līdz 11. septembrim. Biļetes uz festivāla koncertiem pieejamas visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!