Foto: Publicitātes foto

Jau šajā sestdienā, 13.septembrī, plkst. 22:30 bārā "Aristīds" notiks eksperimentālās mūzikas koncerts, kurā ar audiovizuālo performanci uzstāsies krievu jauno mediju mākslinieks ::vtol::. Vakara ievadā ar improvizētās mūzikas priekšnesumu uzstāsies Latvijas skaņu māksliniece Jeļena Glazova.

::vtol:: - īstajā vārdā Dmitrijs Morozovs – ir jauno mediju mākslinieks no Maskavas, mūziķis un nestandarta skaņas un video mehānismu inženieris. ::vtol:: projekta aktivitātēs ietilpst eksperimentālā elektroniskā mūzika, mākslas objektu un audiovizuālo instrumentu radīšana, kā arī performances. Dmitrijs ir uzstājies un piedalījies festivālos Krievijā, Francijā, Beļģijā, Šveicē, Turcijā,ASV, Ķīnā, Honkongā, Indijā, Izraēlā un citviet.

Galvenais Dmitrija princips mehānismu veidošanā ir "circuit bending" jeb nestandarta risinājumi mikroshēmu darbības režīmā. Dmitrijs arī veido interaktīvās jauno mediju instalācijas. Regulāri lasa lekcijas un vada meistardarbnīcas, kas ir saistītas ar mūsdienu jauno mediju mākslu, DIY ("do it yourself") kultūru un glitch estētiku.

Dmitrijs ir krievu skaņu mākslas biedrības "Soundartist.ru" dalībnieks, kā arī mākslas centra Nikola Lenivets rezidents. Dmitrijs tiek uzstatīts par savas paaudzes daudzsološāko jauno mediju un science art mākslinieku Krievijā.

Jeļena Glazova ir pašmāju multimediju māksliniece, kura savos projektos apvieno attēlu, eksperimentālo skaņu, instalāciju un poētisko tekstu. Viņas eksperimentālās mūzikas darbības sfēra -drone/noise ar pārstrādāta vokāla pielietojumu.

Māksliniece piedalījusies starptautiskos festivālos un projektos, tajā skaitā eksperimentālās mūzikas un skaņu mākslas festivālos Latvijā, Krievijā, Igaunijā, Lietuvā, Zviedrijā un citur.

Komponiste darbojusies zviedru elektroakustiskās izpētes centrā "EMS" Stokholmā, kā arī "WORM" eksperimentālās mākslas centra mūzikas studijāRoterdamā. Sadarbojusies ar tādiem māksliniekiem kā Aleksejs Borisovs (Krievija), Dereks Holcers (ASV/Vācija), Konstantīns Katsiris (Kanāda), Zane Raudiņa (Latvija), Platons Buravickis (Latvija).

Pirmais Glazovas dzejoļu krājums "Transfēri"(2013.g. biedrība "Orbīta") tika nominēts Latvijas Literatūras gada balvai, otrais krājums "Plasma" tika izdots angļu un igauņu valodā 2014.g. maijā Igaunijā (izdevniecība "Paranoia").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!