Foto: LETA
Reaģējot uz izteikumiem par Krimas aneksiju, Polijas rokmūzikas festivāls atcēlis slavenā Balkānu mūziķa Gorana Bregoviča uzstāšanos.

Ikgadējais rokmūzikas festivāls "Life Festival", kas kopš 2010.gada notiek Osvencimā, "iestājas pret karu un visām agresijas formām, rasismu, antisemītismu un cilvēktiesību pārkāpumiem", teikts festivāla mājaslapā.

Pasākuma organizatori nosodīja Sarejevā dzimušā Bregoviča izteikumus pēc 26.martā notikušā koncerta Krimas ostas pilsētā Sevastopolē.

Saskaņā ar mediju ziņoto, Bregovičs pēc koncerta slavējis Krieviju un aicinājis Rietumus "izārstēties no savas paranojas".

"Life Festival" organizatori paziņoja, ka Bregoviča izteikumi ir pretrunā vērtībām, ko lolo festivāla dibinātāji, tādēļ nolemts atcelt viņa uzstāšanos jūnijā gaidāmajā pasākumā.

Bregovičs vislabāk zināms kā sava domubiedra un radošās darbības līdzgaitnieka Emira Kusturicas agrāko filmu mūzikas autors. Bregovičs sarakstījis mūziku tādām filmām kā "Arizona Dream", "Time of the Gypsies", "Underground" un citām kinolentēm.

Par Balkānu mūzikas popularizēšanu Francija martā Bregovičam pasniedza ordeni mākslā un literatūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!