Foto: Publicitātes foto
Festivāla "Live Fest" rīkotāji apstiprinājuši, ka 2015. gada vasarā Kuldīgā uzstāsies glemroka leģenda - grupa "The Sweet".

"The Sweet" panākumu stāsts aizsākās 1970.gadā, kad Braiens Konnollijs (Brian Connolly) un Miks Turkers (Mick Turcker) pameta grupu "Weinwrights Gentlemen" 1968. gadā, lai izveidotu paši savu grupu "Sweetshop", kuru vēlāk pārvēdēja īsākā nosaukumā "The Sweet". Pēc divu ģitāristu maiņas un četru neveiksmīgu singlus izdošanas (kuri pat neiekļuva dziesmu topos), grupa nezināja, ko iesākt.

Tas bija mirklis, kad viņi bija tuvu izjukšanai, bet pēdējā mirklī Endijs Skots (Andy Scott) no grupas "The Elastic Band" pievienojās šai grupai. Tas bija 1970. gads, kad "klasiskais" grupas "The Sweet" sastāvs nokomplektējās, vēsta festivāla rīkotāji.

Grupai bija lieli panākumi Lielbritānijas topos ar trīspadsmit Top 20 hitiem septiņdestmiajos gados, ar "Block Buster!" topa augšgalā, kam sekoja trīs numur divi hiti "Hell Raiser", "The Ballroom Blitz" un "Teenage Rampage". Grupa pēc tam pievērsās vairāk hard rock stilam ar singlu kā "Turn It Down". Viņu pirmais pašu rakstītais un producētais singls bija "Fox on the Run" 1975. gadā, kas arī iekaroja Lielbritānijas topos otro vietu. Līdzīgās pozīcijās bija Vācijā un citās Eiropas valstīs, kur grupa bija un joprojām ir populāra.

Festivāls "Live Fest" 2015. gadā jau trešo gadu notiks Kuldīgā, kur pulcēs gan vietējos, gan pasaules mēroga zvaigznes, lai sniegtu publikai neaizmirstamas uzstāšanās Kuldīgas Estrādē 7. un 8. augustas koncertos. Biļetes jau iegādājamas www.bilesuparadize.lv un visās "Biļešu Paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!