Foto: F64

Festivāls "Laba daba" ir viens no tiem pasākumiem, kas laikā, kad valstī koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 dēļ ir izziņots ārkārtas stāvoklis, izziņojis savu galveno mākslinieku – leģendāro elektroniskās mūzikas vecmeistaru Westbam. Sarunā ar "Delfi" festivāla rīkotāji saka, pagaidām ar "Labas dabas" pārcelšanu vai atcelšanu nestaigsies arī, ja pēc 14. aprīļa ierobežojošie pasākumi netiks atcelti.

"Protams, ka arī mūsu komanda seko līdzi situācijas attīstībai ar Covid-19 kā Latvijā, tā pasaulē. Šobrīd runāt par festivāla atcelšanu vai pārcelšanu, ņemot vērā, ka tā norise plānota teju vasaras izskaņā, būtu pāragri," stāsta festivāla rīkotāju pārstāve Kristīne Pinkule.

Viņa uzsver: "Mēs gribētu ticēt, ka sabiedrība ir spējīga solidarizēties un ievērot sociālās distancēšanās un pašizolācijas nosacījumus, lai situācija ar slimības izplatību tiktu ierobežota, un vasarā mēs visi varētu sākt atgriezties ierastākā ritmā."

"Gadījumā, ja ierobežojumi netiks atcelti 14. aprīlī, ar lēmumu par atcelšanu vai pārcelšanu uzreiz nesteigsimies, bet, līdzīgi kā šobrīd,sekosim līdzi notikumu attīstībai un izvērtēsim potenciālos riskus, pirms pieņemsim kādus lēmumus. Līdz 7. augustam vēl ir apmēram pieci mēneši, kuru laikā situācija var mainīties. Sekojam līdzi un ievērojam ne tikai atbildīgo dienestu un organizāciju sniegtos norādījumus, bet arī konsultējamies ar nozares kolēģiem. Līdzīgu nostāju pašlaik ietur vairums vasaras festivālu pasaulē. Mēs ļoti ceram uz katra sabiedrības locekļa atbildību esošajā situācijā – solidarizējoties un strikti ievērotjot piesardzības pasākumus – mums kopā ātrāk izdosies atveseļoties kā fiziskā, tā emocionālā un ekonomiskā ziņā," stāsta Pinkule, akcentējot – ja visi ievērosim pašizolācijas nosacījumus, atkalredzēšanās prieks pēc ārkārtas stāvokļa beigām būs divtik liels.

Atgādinām, ka līdzīgu nostāju šobrīd ieņēmuši arī festivālu "Positivus" un "Summer Sound" rīkotāji. Savukārt pasaulē šobrīd pārcelts Koačellas festivāls ASV, kas iepriekš bija paredzēts aprīļa vidū, kā arī atcelts Glastonberijas festivāls, kas tradicionāli notiek jūnija otrajā pusē. Savukārt par nogaidīšanu un sekošanu līdzi situācijai ziņo tādi festivāli kā "Primavera Sound", kas plānots jūnija sākumā, "Hurricane" un "Southside" festivāli Vācijā, kas notiek jūnija otrajā pusē, gan arī latviešu iecienītais "Open'er" festivāls Polijā jūlija sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!