Foto: Publicitātes foto
No 31. jūlija līdz 2. augustam mūzikas festivālā "Laba daba" visiem labas mūzikas un kvalitatīvas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā septiņdesmit grupu, muzikālo apvienību un dīdžeju uzstāšanos.

Arī šogad, gatavojoties festivālam, radio Naba piedāvā intervijas ar "Laba daba" māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveikto, gan par nākotnes iecerēm. Ar miksmasteru AG jeb Andri Gaili parunājāmies par vienu no viņa projektiem "Bezgalībieši".

Elektrības klātbūtne

Festivāls "Laba daba" ir viens no tiem, kura muzikālajā programmā jau no pirmsākumiem ir pievērsta liela uzmanība dažādiem meklējumiem un radošai attieksmei pret tautas mūziku, katru gadu uz folka skatuves piedāvājot gan labi zināmu grupu un mākslinieku uzstāšanos, gan ļaujot iepazīt jaunus kolektīvus.

Miksmastera AG stāstā par piecu cilvēku muzikālo apvienību "Bezgalībieši" dzirdamas interesantas pārdomas par autentiskās skaņas meklējumiem mūsdienu pasaulē: "Manā rīcībā bija pulka senu melodiju un bija pārdomas, kā to visu nodot tālāk. Ar visu cieņu pret folkloras kustību un tautas tradīcijām, lai tas nepaliek tādā līmenī, kad indiāņi dejo nacionālajā parkā, tīri dekoratīvi, nepieciešams par to domāt, mēģināt atdzīvināt īstās saknes, vienlaikus nepieejot šabloniski".

AG atzīst, ka grupā "Bezgalībieši" savienojas visu dalībnieku muzikālās intereses un pieredze, sākot ar hip hopu un pankmūziku, beidzot ar brazīļu mūziku vai regeju. "Mēģinām savienot kokli, dūdas ar mūslaiku pilsētas ritmu. Ja mums tagad ir tā elektrība, tad ar to visu kaut kas jāiesāk, jautājums, kāda tā ir, vai mēs harmonizējamies, vai notrulināmies. Jāizdomā, ko ar to visu iesākt".

Mazliet vairāk par klik-klik-klik

Pats miksmasters AG "Bezgalībiešus" raksturo kā samērā slepenu projektu, kura aizsākumi meklējami 2012. gadā kādas filmas skaņu ieraksta sakarā. Kaut arī pati filma netika pabeigta, bija ierakstīts labs materiāls, ar kuru grupas dalībniekiem bija interese darboties arī turpmāk. Pēc vairākiem koncertiem dažādos pasākumos, grupa ir gatava uzstāties plašākai auditorijai.

"Brīvdabas skatuvēm vienmēr ir sava burvība, jo koncertā piedalās arī laika apstākļi. Protams, ja līst lietus, nav forši, bet ir labi jebkurā vietā, kur nav akustisku kroplību. "Laba daba" uz kopējā festivālu fona izceļas tāpat kā radio Naba misija gadu griezumā, tas ir cits skats, ar domu ne tikai turpināt pusaudžu gadu dumpošanos, bet arī nodarboties ar dažādu pieeju meklēšanu", stāsta AG, piebilstot, ka tā ir liela vērtība laikā, kad lielā mērā mūzikas festivālus tāpat kā dzīvi ir skāris modernās standartizācijas, kopējās masu iepakošanas tendences.

"Kas ir moderns? Varam to reducēt līdz tam, ka visam ir jābūt digitālam klik-klik-klik, bet ja paskatāmies ārpus straumes un steigas, bieži vien bez tā klik-klik-klik nekā daudz nepaliek".

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Bezgalibiesi_2.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!