Foto: Publicitātes foto

No 31. jūlija līdz 2. augustam mūzikas festivālā "Laba daba" visiem labas mūzikas un kvalitatīvas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā septiņdesmit grupu, muzikālo apvienību un dīdžeju uzstāšanos.

Arī šogad, gatavojoties festivālam, radio "Naba" piedāvā intervijas ar "Laba daba" māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveikto, gan par nākotnes iecerēm. Nelielā sarunā par saviem plāniem un iecerēm padalījās arī jaunākā festivāla "Laba daba" muzikālās programmas grupa "Chomsky Chess Club".

Ceļā uz cieņu

Grupa ar dziļdomīgo nosaukumu "Chomsky Chess Club" ir spilgts pierādījums tam, ka festivāla "Laba daba" muzikālā programma no tiesas dēvējama par daudzveidīgu, jo līdzās divdesmit un vairāk gadus pastāvējušiem kolektīviem uzstājas arī muzikālās apvienības, kuras darbojas vien pāris mēnešus.

Īsais pastāvēšanas laiks gan nav liedzis grupai "Chomsky Chess Club" paspēt ierakstīt un prezentēt savu pirmo EP, uzvarēt jauno mūzikas grupu konkursā "Hadrons", kā arī sākt darbu pie sava pirmā albuma veidošanas un iegūt uzticamu klausītāju loku. Oskars un Emīls, divi no kopumā sešu cilvēku lielās apvienības, radio Naba studijā ierodas ar ģitārām un sarunas laikā dzīvajā izpilda dziesmu par vikingiem: "Vikingi ir kruti, stipri, brīvi un paši par sevi.

Citi viņus ciena. Jā, cieņu mēs vēl tikai cenšamies iegūt". Šo un citas grupas dziesmas nedaudz smagākā izpildījumā varēs dzirdēt arī festivālā, bet abiem puišiem ir pašpārliecināti brīva attieksme pret uzstāšanās formātu un nav iebildumu arī pret akustisku skaņdarbu izpildījumu: "Es ticu tam, ka labām dziesmām vērtība pārsvarā ir melodiska un harmoniska un viņas skan labi kaut vai ar kokli".

Galvenais ir darīt

Grupas dalībnieki arī paši plāno apmeklēt festivālu un dzirdēt lielu daļu no piedāvātā, stāsta Oskars, kurš pats noteikti grib dzirdēt grupu "Aurora", kā arī aiziet uz drum'n'bass telti: "Es gan pats slinkoju, bet mūsu bundzinieks ir izveidojis sarakstu ar aptuveni divdesmit grupām, ņems to līdzi un stāsta par to arī mums, rāda, kas noteikti jādzird.

Pašu festivālu mēs gaidām tikpat ļoti, ja ne vēl vairāk kā uzstāšanos!" Pēc jautājuma par to, cik vienkārši ir izveidot pašiem savu grupu, Oskars un Emīls vienojas, ka galvenais tajā visā ir apņemšanās izdarīt līdz galam: "Galvenais ir kaut ko darīt, galvenais ir sākt, nepietiek ar to, ka mājās mācies savu instrumentu, ir jāiet arī sabiedrībā". Kā apliecinājums tam, ka grupas nosaukums nav tikai dekoratīvi skanīgs, ir vienmēr līdzi esošais šaha galdiņš: "Mēs esam seši cilvēki, draugu bariņš, kam patīk spēlēt šahu. Mēs arī visos festivālos līdzi ņemam šaha galdiņu un spēlējam. Ja kāds vēlas, varam droši arī uztaisīt turnīru pie telts!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!