Foto: F64

Grupas "Mumiy Troll" līderis Iļja Lagutenko paziņojis, ka šī gada decembrī gaidāmie koncerti kļūs par pēdējiem grupas pastāvēšanas vēsturē, vēsta Krievijas mediji.

Tāpat mūziķis atklājis, ka turpinās savu muzikālo karjeru, taču, iespējams, ne ar ierasto "Mumiy Troll" kolektīvu.

"Ar koncertiem decembrī mēs noslēgsim 16 gadus ilgo grupas, kuru jūs jau labi pazīstat, koncertturneju vēsturi.

"Kad tev paliek 16 gadu, tu beidz skolu, ir laiks saņemt pasi un domāt par iestāšanos augstskolā. Esmu pārliecināts, ka mana dreifēšana pa muzikālajiem okeāniem vēl nebeidzas. Bet tā turpināsies, visticamāk, uz cita kuģa!" sacījis Lagutenko.

Pēc grupas koncerta Vladivostokā, kas notika 20. oktobrī, grupu pameta ģitārists Jurijs Calers. Ģitāristu nomainīja koncerta laikā, bet vēlāk Lagutenko pavēstīja grupas faniem, ka Calers neturpinās darbu grupā saistībā ar "dvēseles un fizisko" stāvokli.

Grupas koncertturnejas, kas veltītas jaunākā albuma "SOS Матросу" popularizēšanai, pēdējais koncerts notiks 13. decembrī Sanktpēterburgā.

Grupa "Mumiy Troll" īpaši iecienīta bijusi arī Latvijā, tās dalībnieki nereti sadarbojušies ar pašmāju grupu "Prāta vētra", tāpat "Mumiy Troll" bijuši bieži viesi Rīgā. Viņu pēdējā uzstāšanās Rīgā notika 2012. gada augustā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!