Foto: Publicitātes foto. "Dikanda"
Latgales vēstniecībā "Gors", Rēzeknē, 10. novembrī pulksten 17.00 notiks Pasaules mūzikas festivāla "Porta" noslēguma koncerts, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Koncerta programma sastāvēs no trim atšķirīgām daļām, kurās skanēs gan latgaļu etnomūzika, gan jodelējošs šveiciešu džezs, poļu mūzikas ritmi un Izraēlas folk-pops.

Koncerta pirmajā daļā uzstāsies pasaulsslavenā poļu grupa "Dikanda", kuras skanējumā līdzās dažādiem tradicionālajiem poļu mūzikas instrumentiem būs dzirdami ar Balkānu jaudu apveltīti čigānisku dziedājumu virpuļi.

Koncerta programmā izskanēs arī grupas "Dikanda" un vietējo etnomūzikas meistaru kopprojekts, kurā savīsies poļu, latgaliešu un lībiešu melodijas. Kopā ar poļu viesiem uz skatuves kāps Julgī Stalte, Ēriks Zeps un Rēzeknes folkloras kopa "Vīteri".

Koncerta otrajā daļā uz skatuves kāps multiinstrumentālists un dažādu vokālo tehniku virtuozs –šveicietis Kristians Cēnders – kurš pārvalda ne tikai džeza un akadēmisko dziedāšanu, bet arī daudz neierastākas vokālās tehnikas, tostarp jodelēšanu un virstoņu, jeb rīkles dziedāšanu, kā arī dažādas ķermeniskās dziedāšanas formas.

Koncerta noslēguma daļā muzicēs izraēliešu folk-popa grupa "Lola Marsh" un tās soliste
Jaela.

Uz festivāla "Porta" noslēguma koncertu Rēzeknē tiek rīkots autobusa reiss, kas no Rīgas izbrauks 10. novembrī, pulksten 13.00. Brauciena laikā būs iespēja noklausīties etnomuzikologu sagatavotu ievadlekciju par poļu, šveiciešu un izraēļu muzikālajām tradīcijām, kā arī tuvāk iepazīt gaidāmo viesmākslinieku mūziku.

Pieteikties var, rakstot uz e-pastu: info@festivalporta.lv. Biļetes cena braucienam Rīga-Rēzekne-Rīga vienai personai – 15 eiro.

Atgādinām, ka Pasaules mūzikas festivāls "Porta" norisināsies no 8. līdz 10. novembrim norisināsies Valmierā, Rēzeknē un Rīgā. Plašāk par festivāla programmu – "Porta" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!