"Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju aicina sestdien, 7. novembrī, no pulksten 18.00 baudīt tiešraidi no latgaliešu dziesmu koncerta "Dzīšmu gruomota" Latgales vēstniecībā "Gors".

Iedvesmojoties no šī gada pavasarī izdotās latgaliešu dziesmu grāmatas "Muna dzīšmu gruomota", Latgales vēstniecība "Gors" aicina uz latgaliešu dziesmu koncertu "Dzīšmu gruomota", kurā skanēs gan tautā mīlētas un labi zināmas, gan arī mazāk pazīstamas latgaliešu dziesmas.

Visas koncertā iecerētās dziesmas atrodamas šogad izdotajā dziesmu grāmatā, dažas dziesmas piedzīvos jaunu skanējumu, dažām tas būs labi zināmais un gadiem pārbaudītais, bet visu papildinās arī video par katru dziesmu, atklājot tās rašanās un skanēšanas stāstus.

Koncertā "Dzīšmu gruomota" piedalīsies apvienības "Raxtu Raxti" mūziķi, Artūrs Uškāns, Guntis Rasims, Kristaps Rasims, Arnis Slobožaņins, Dainis Skutelis, Andris Baltacis, Guntra Kuzmina-Jukna un vokālā studija "Skonai", Juris Vucāns, grupa "Latgales dāmu pops", Juris Ostrovskis un Kārlis Kazāks.

"Dzīšmu gruomota" tiešraide skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!