Foto: Publicitātes foto

Vokālā grupa "Latvian Voices" ar koncertu kultūras un mākslas telpā "Hanzas perons" 12. decembrī svinēs 10. pastāvēšanas jubileju. Koncerta sākums – pulksten 19.00.

Koncerta pirmajā daļā pirmatskaņojumu piedzīvos komponistes Lauras Jēkabsones "Vox Femme". Iedvesmojoties no Latvijas sieviešu dzīvesstāstiem, Lauras Jēkabsones jaundarbs veidots kā daudzslāņains muzikāls vēstījums, kas, tautasdziesmu tekstiem mijoties ar simboliski spēcīgu latviešu sieviešu dzeju (Martuževa, Ivaska, Zālīte), ieskanoties Latgales tradicionālajiem dziedājumiem un dzīvesstāstu fragmentiem, izlīkumo caur sievietes mūža ritumu un simboliskās paralēlēs atblāzmo mūsu tautas likteņgaitas. Tautasdziesmu poētikas un 20. gadsimtā tapušās oriģināldzejas muzikālais savijums izplūdina robežas starp laikmetiem un paaudzēm, ļaujot klausītājam "Vox Femme" emocionālo dziļumu atklāt un izdzīvot caur savām personiskajām asociācijām.

Komponistes Lauras Jēkabsones jaundarbs ir tapis sadarbojoties ar latviešu folkloras un dzīvesstāstu pētnieci Sanitu Reinsoni. Koncerta režisors un videomākslinieks ir Roberts Rubīns. Horeogrāfiju veidojusi Lilija Lipora.

Jubilejas koncerta otrajā daļā būs dzirdamas klausītāju iemīļotākās dziesmas – Latvijas un ārzemju populārās mūzikas kaverversijas, kā arī Ziemassvētku laika melodijas.

Grupa, kas 2009. gadā izveidojās kā projektu sastāvs koncertdarbībai Vācijā, strauji ieguva starptautisku atzinību a cappella pazinēju vidū Eiropā un ārpus tās. Kopš 2012. gada grupa darbojas kā profesionāla vienība, regulāri uzstājoties ASV, Āzijā un Eiropā, kā arī rīkojot savu a cappella mūzikas festivālu Valmierā. Latvijas klausītāju vērību grupa ieguva 2014. gadā, kļūstot par "Rīga 2014", Eiropas Kultūras galvaspilsētas, muzikālo seju. 10 gadu laikā grupa ir ieskaņojusi septiņus ierakstu albumus sadarbībā ar pašmāju un ārzemju producentiem.

Biļetes uz jubilejas koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!