Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 2.februārī, pulksten 18 koncertzālē,,Baltais flīģelis" pirmo reizi ar koncerprogrammu,,Tā kā taka" uzstāsies vairāku starptautisku konkursu laureāts - "a capella" vokālā grupa "Latvian Voices", bet koncertprogrammas viessoliste - viena no talantīgākajām kokles virtuozēm Latvijā - Laima Jansone, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

"Koncertprogramma ,,Tā kā taka" vedīs klausītājus pa dažādām muzikālajām takām - caur grupas "Latvian Voices" apdarinātām latviešu tautasdziesmām un oriģinālmūziku septiņbalsīgā "a cappella" skanējumā.

Koncertprogrammu paspilgtinās viena no talantīgākajām etnogrāfiskās kokles spēlētājām Latvijā koklētāja Laima Jansone, kuras spēlē īpašu vietu ieņem improvizācija. Kokles skaņas un mūsdienu ritmi, koncertprogrammā ,,Tā kā taka", kalpos kā tilts starp laikmetiem - senatni un mūsdienām – kā arī starp akadēmisko, etno, pop un pasaules mūziku," vēsta koncerta organizatori.

"Latvian Voices" ir "a cappella" vokālā grupa, kuru veido septiņas profesionālas dziedātājas no Latvijas. Grupas repertuāru veido pašu aranžētas un komponētas dziesmas "a cappella", kura īpašais un savdabīgais Līdz šim vislielākais "Latvian Voices" panākums ir iegūtais zelta pakāpes diploms un čempiona tituls pasaules Koru olimpiādē Sinsinati 2012.gada vasarā.

Savukārt Laima Jansone 2011.gadā kļuva par pirmo Latvijas mūziķi, kas jelkad uzstājusies pasaules mūzikas jeb mūsdienu tautas mūzikas lielākajā un ietekmīgākajā gadatirgū WOMEX (World Music Expo). Šajā forumā Laima Jansone bija vienīgā Baltijas valstu pārstāve.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties koncertzāles "Baltais flīģelis" kasē darba dienās un ,,Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās, kā arī internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!