Foto: Publicitātes foto

Lielajā ģildē 8. maijā plkst. 19.30 notiks koncerts, kurā vokālā grupa "Latvian Voices" uzstāsies kopā ar vīru a cappella ansambli "Septem Viri" no Flandrijas, portālu "Delfi" informēja grupas menedžments.

"Latvian Voices" meitenes šoreiz klausītājus vēlas iepazīstināt ar interesantu jaundarbu, ko radījusi grupas dalībniece Laura Jēkabsone. Tā nosaukums "Etnomesa" spilgti ilustrē vokālās grupas centienus savā mūzikā sakausēt kora dziedāšanas tradīcijas ar tautas mūzikas elementiem, kā arī pagāniski sakrālo pasaules uztveri. Cikla pamatā tradicionālie latīņu mesas vārdi un Lauras Jekabsones oriģinālmūzika ar tautasdziesmu citātiem.

Savukārt vokālais ansamblis "Septem Viri" no Flandrijas kā kontrasts "Latvian Voices" programmai, savā priekšnesumā centīsies sniegt klausītājiem bezrūpīgu atpūtu. "Septem Viri" ir jau vairāk nekā ceturtdaļgadsimta garumā pārbaudīta a cappella mūzikas vērtība. Savu sniegumu viņi paši vienkāršiem vārdiem raksturo kā skaistas mūzikas radīšanu.

Pirmā sadziedāšanās ar latviešu vokālo grupu "Latvian Voices" notika pagājušajā gadā, kad meiteņu ansamblis uzstājās "Septem Viri" rīkotajā mūzikas festivālā "Stemvork", Toroutas pilsētā Beļģijā. Mūziķu starpā aizsāktā sadarbība šoreiz tiks turpināta, priecējot nu jau Latvijas klausītājus. Tā kā grupu atkaltikšanās notiks Mātes dienā , koncertā paredzēts arī kāds jauks pārsteigums.

"Latvian Voices" ir a cappella vokālā grupa no Latvijas, kurā dzied sešas meitenes. Viņas radījušas individuālu vokālo stilu, kurā savijas dažādu tautu etniskās mūzikas intonācijas, bet īpaši latviešu tautas mūzikas krāsas, ar tradicionāliem kormūzikas un popmūzikas elementiem. Lielākā daļa grupas repertuāra ir grupas dalībnieču aranžēta un komponēta.

Biļetes uz koncertu pieejamas Lielās ģildes biļešu kasē, kā arī "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!