Foto: Publicitātes attēli
Vokālā grupa "Insomnia" ieguvusi otro vietu Krievijā laikā no 1. līdz 12. maijam notikušajā konkursā "Moscow Spring A Capella", portālam "Delfi" ziņo grupas menedžeris Gustavs Melbārdis.

Savā kategorijā muzikālā apvienība "Insomnia" cīkstējās ar vēl 65 grupām. Pavisam festivāls šogad pulcēja vairāk nekā 200 grupas no 45 valstīm.

Konkurss noritēja Maskavas centrā uz 45 skatuvēm, uz kurām dalībnieki ik dienu izpildīja trīs četrus koncertus, informē "Insomnia" pārstāvis.

"Neskaitāmie koncerti deva mums iespēju izaugt kā kolektīvam. Ne tikai muzikāli, bet arī kā sastāvam. Šāda pieredze, sniedzot tik daudz koncertu, ir retums. Ir lietas, ko varam mācīties mājās, mēģinājumu telpās, skolās, tomēr pieredze, ko var iegūt praksē, ir nenovērtējama. Varu teikt, ka mūsu sastāvs ar šo festivālu ir spēris milzīgu soli uz priekšu savā muzikālajā izaugsmē," pauž grupas muzikālais vadītājs Roberts Memmēns.

Konkursa dalībniekus vērtēja žūrija, tostarp ārvalstu pārstāvji, "a cappella" dziedātāji un grupu dalībnieki. Žūrijas vadītājs šoreiz bija aranžētājs, dziedātājs un "New York Voices" dalībnieks Darmons Mīders.

"Konkurss norisinājās paralēli festivālam. Katra performance tika filmēta un iesniegta žūrijai, līdz ar to katram koncertam ir jābūt augstā līmenī. Tas prasa milzīgas koncentrēšanās spējas un disciplīnu, tapēc esmu priecīgs, ka mūsu darbs ir vainagojies ar panākumiem," saka grupas dalībnieks Dagnis Roziņš.

Savukārt grupas menedžeris Melbārdis akcentē, ka latviešu jaunieši parādīja, ka ir spējīgi, gūstot sasniegumus – otro vietu.

Grupa "Insomnia" Latvijā muzicēs 25. maijā Rīgas Doma kora skolas jubilejas koncertā, kā arī 3. jūnijā mūzikas namā "Daile" uzvedumā "Es esmu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!