Foto: Publicitātes attēls
Šogad no 19. līdz 21. maijam Lielbritānijas pilsētā Braitonā notiekošajā mūzikas industrijas konferencē "The Great Escape" uzstāsies trīs grupas no Latvijas.

Jau ceturtdienas vakarā savu pirmo koncertu sniegs grupa "Howling Owl" – duets, ko veido serbu bundzinieks Lavs Kovačs un latviešu vokāliste Evija Vēbere. Savu mūziku paši mākslinieki raksturojuši kā "avangardpopu" jeb "avant-pop", taču grupas skanējums ir daudzveidīgs un iesniedzas gan pankroka, gan minimālistiskas elektronikas žanros.

Savukārt piektdien uz vienas no konferences skatuvēm kāps Latvijā pazīstamā dziedātāja Alise Joste. Jostes uzstāšanās "The Great Escape" uzskatāma par viņas debiju Apvienotajā Karalistē, liecina konferences mājaslapā pieejamā informācija.

Latviešu mākslinieku skaitu konferencē papildina arī grupa "Carneval Youth", kas Braitonā koncertēs sestdien. Jaunās latviešu zvaigznes nesen izdevušas savu otro albumu "Propeller", un viņu uzstāšanās notiek Eiropas turnejas ietvaros.

"The Great Escape" ir viena no lielākajām mūzikas konferencēm Eiropā, kurā vienas nedēļas nogales laikā uz vairāk nekā 30 skatuvēm tiekas aptuveni 450 izpildītāju. Konferenci mērķtiecīgi apmeklē arī mūzikas tirgus pazinēji un jaunu talantu meklētāji, tādēļ pasākums ir iespēja jaunajiem mūziķiem nokļūt lielu mūzikas izdevniecību redzeslokā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!