Foto: LETA

Latviešu komponists Uģis Prauliņš izvirzīts prestižajai "Grammy" balvai, liecina informācija "Grammy" balvas mājaslapā.

Prauliņš nominēts kategorijā Labākā mūsdienu klasiskās mūzikas kompozīcija (Best Contemporary Classical Composition) par skaņdarbu "The Nightingale". Šis skaņdarbs saņēmis arī nomināciju kategorijā Labākā kora uzstāšanās (Best Choral Performance). Prauliņa skaņdarbu izpilda Dānijas Nacionālais vokālais ansamblis britu diriģenta Stīvena Leitona vadībā. Ieraksta izdevējs - "OUR Recordings".

Kategorijā Labākais mūsdienu klasiskās mūzikas ieraksts ar Prauliņu konkurēs amerikāņu komponists Stīvens Hartki, kubiešu izcelsmes komponiste un diriģente Tanija Leona, Einojuhani Rautavaaru no Somijas un Pulicera balvas laureāts Stīvens Stakijs.

"Grammy" balvas pasniegšanas ceremonija notiks nākamā gada 10. februārī, Losandželosā, ASV.

Nominantu vidū šogad dominē grupa "Mumford and Sons", kas par savu otro albumu "Babel" balvai pakaļ varētu doties sešas reizes, tai skaitā par gada labāko albumu un rokdziesmu. Tāpat sešās kategorijās izvirzīti mūziķi Jay-Z, Kanye West, Frenks Oušens. "Fun" un Dans Auerbahs no "The Black Keys".

Viss 81 kategoriju garais "Grammy" balvas nominantu saraksts aplūkojams šeit.

Uģis Prauliņš (1957.) ir latviešu komponists un mūziķis. Bijis Latvijas Komponistu savienības priekšsēdētājs, šobrīd Latvijas Radošo savienību padomes priekšsēdētājs.

Savas radošās darbības pirmajā posmā, 1970. gados Uģis Prauliņš spēlējis dažādās grupās, tai skaitā progresīvā roka grupā "Salve". 1980. gados Prauliņš nodibināja ārtroka un folkroka grupu "Vecās mājas", kur spēlēja kopā ar Armandu Alksni, Andri Alviķi, Tāli Gžibovski un citiem pazīstamiem mūziķiem.

Kā komponists, Uģis Prauliņš sadarbojies ar vairākiem Latvijas koriem, tai skaitā Latvijas Radio kori, vīru kori "Gaudeamus", grupu "Iļģi" un citiem mūzikas kolektīviem. Uģis Prauliņš bijis mūzikas autors arī vairākām latviešu spēlfilmām, no kurām jaunākās – Jāņa Streiča "Rūdolfa mantojums" (2010), "Sapņu komanda 1935" (2012). Tāpat komponists vairākkārt rakstījis mūziku Dziesmu un deju svētku uzvedumiem.

Uģis Prauliņš ir strādājis arī ar Kembridžas Triniti koledžas kori (diriģents Stīvens Leitons), komponējot a cappella darbu "Laudibus in Sanctis", kas 2008. gadā tika ierakstīts Īlijas katedrālē. 2009. gadā tiks izlaists Triniti koledžas kora disks ar Baltijas komponistu darbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!