Foto: Marc Maria
Latviešu džeza saksofonista un komponista Toma Rudzinska un dāņu džeza mūziķa Keneta Dāla Knudsena jaunais bigbenda ieraksts "Space Big Band" saņēmis nomināciju "Gada jaunums" Dānijas Džeza mūzikas balvai, informēja komponista pārstāvji.

Līdzīgi Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" labākā džeza un fanka albuma nominācijai, Dānijā katru gadu tiek rīkota atsevišķa Džeza mūzikas balva. Šogad izziņotajās kategorijās - gada albums, komponists, kompozīcija, jaunums, vokālais albums, eksperimentālais albums, bērnu albums un gada koncerts - pieteikti ap 180 džeza ierakstu. Apbalvošanas ceremonija notiks 7.decembrī, to tiešraidē translēs Dānijas televīzijā un radio.

Nominācija Dānijas augstākajam apbalvojumam džeza mūzikā ir nozīmīgs pakāpiens Rudzinska un Knudsena sadarbībā. Kopš "Space Big Band" izdošanas 2021.gada nogalē, abu kopdarbs saņēmis kritiķu uzslavas un radio atskaņojumus visā Eiropā, ar dažādiem sastāviem atskaņots Vācijā, Dānijā un Latvijā, iekļauts "European Jazz Network" mūzikas topā, kā arī nominēts "Zelta Mikrofons" labākajam džeza albumam.

Dānijas džeza balvas žūriju veido starptautisku ekspertu akadēmijas, bet mūzikas vērtēšanas process notiek aizklāti - akadēmijas dalībnieki iesniegtos albumus klausās bez jebkādas informācijas par izpildītājiem - bez vārda, vecuma, dzimuma vai etniskās piederības un citām iezīmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!