Foto: DELFI
3. un 4.maijā Tallinā norisinājās konkurss "Nõmme Jazz", kurā pirmo vietu ieguva jaunā džeza vokāliste no Latvijas - Rūta Dūduma, portālu "Delfi" informē mūzikas festivāla "Rīgas Ritmi" pārstāvji.

Konkursam bija pieteikušies vairāki jaunie džeza mākslinieki no Lietuvas, Igaunijas, Norvēģijas, Polijas, Somijas un Latvijas. Konkurss "Nõmme Jazz" norisinās divās nominācijās, no kurām ik gadu nemainīga ir "Vokāls". Šogad kā otrā tika izvēlēta nominācija "Bass".

Dūduma ieguvusi godpilno pirmo vietu nominācijā "Vokāls". Balvās jaunā vokāliste ieguva privilēģijas uzstāties festivālos "Turku Jazz", "Kaunas Jazz" un "Juu jääb".

Konkursa "Nõmme Jazz" žūrijas sastāvā, līdzās lielāko Igaunijas, Lietuvas un Somijas, un Norvēģijas džeza festivālu direktoriem, bija arī festivāla "Rīgas Ritmi" un konkursa "Riga Jazz Stage" mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns. Īpašā "Rīgas Ritmi" balva – uzstāšanās šī gada festivālā – tika piešķirta nominācijas "Bass" otrās vietas ieguvējam Heikko-Joseph Remmel no Igaunijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!