Foto: stock.xchng
Jau septīto gadu, ar mērķi veicināt latviešu mūzikas eksportu un nodrošināt plašāku latviešu mūzikas starptautisku rezonansi, Latvijas pārstāvji devušies uz Franciju, kur no 21. līdz 26. janvārim norisinās mūzikas industrijas gadatirgus - forums MIDEM (Marché International du Disque et de l'Edition Musicale), portālu "Delfi" informē Latvijas Mūzikas informācijas centra pārstāvji.

MIDEM 2011 Latvijas mūziku prezentēs VSIA "Latvijas koncerti", izdevniecības "Musica Baltica", "Brainstorm Management and Records", "Mikrofona ieraksti", "Positivus Music", kā arī "Sound Division Studios" un "KN3", pārstāvot Latvijas mūzikas industriju plašā darbības veidu un žanru amplitūdā - no klasikas un tautas mūzikas līdz popmūzikai un rokmūzikai; no atsevišķu mākslinieku promocijas, koncertu un festivālu organizācijas iniciatīvām līdz studiju darba piedāvājumam; no skaņu ierakstu produkcijas līdz mūzikas digitālai izplatīšanai.

Latvijas Mūzikas informācijas centrs MIDEM izstādes apmeklētājiem piedāvās informatīvu izdevumu "Performing Arts Guide/Music/Latvia 2011", kas veltīts Latvijas profesionālajiem atskaņotājmāksliniekiem, kā arī LMIC jaunākos diskus: Ziemeļsaule. Egīls Šēfers. Latviešu laikmetīgā mūzika klarnetei un Santa Ratniece. Saline. Latvijas Radio koris, "Sinfonietta Rīga".

Tāpat arī uz MIDEM tiek vests piektais sērijas "Native Music/ Traditional/ Folk/ World-music/Latvia" disku, kurš sniedz pārskatu par aktīvi muzicējošajām folkloras un postfolkloras grupām.

MIDEM ir pasaule lielākais mūzikas industrijas gadatirgus, kas Kannās notiek no 1967. gada. Forumu ik gadu apmeklē vairāki tūkstoši mūziķu, mūzikas biznesa pārstāvju un žurnālistu. Kopumā pasākumā pārstāvētas ap 80 dažādas valstis.

MIDEM ietvaros tiek pasniegtas arī vairākas balvas. "MIDEM Classical Awards" tiek pasniegta kopš 2005. gada. Pērn šo balvu kā gada labākā dziedātāja saņēma latviešu dziedātāja Elīna Garanča. Savukārt Francijas radiostacijas NRJ balva tiek piešķirta gada veiksmīgākajām popzvaigznēm. Tradicionāli "NRJ Music Awards" pasniedz dienu pirms MIDEM oficiālās atklāšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!